TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Landets statsminister fortsätter sin bedrövliga hantering av Turkietfrågan. I dagens DN slipper bl a följande grodor ur hans mun:

• ”Jag fick till och med förklara (i telefonsamtal med Turkiets premiärminister Erdogan – min anm.) det svenska kvittningssystemet som gjorde att ett antal riksdagsledamöter inte röstade", säger Reinfeldt.

• ”Jag refererade då ett enigt utrikesutskott (Reinfeldts stöd för att utrotningen av armenier och andra kristna grupper är folkmord 2006- min anm.) men sedan har utvecklingen i Turkiet varit snabb efter 2006 med närmandet till Armenien."

 

Kommentar: Landets statsminister försöker överpröva ett riksdagsbeslut med att kvittningssystemet, som ju jämnar ut frånvaro, är orsaken, när verkligheten är att flera borgerliga riksdagsledamöter tillsammans med den 
rödgröna oppositionens ledamöter föredrar att kalla massmord av armenier m fl kristna grupper för vad det är – folkmord.

 

Reinfeldt försöker sedan ”förlåta” folkmord med att Turkiet under de senaste åren närmat sig Armenien. Men sanningen är ju att Turkiet i motsats till Tyskland aldrig erkänt de uppenbara folkmordsbrotten.

 

Än en gång finns det anledning att erinra landets statsminister, liksom de som i likhet med honom tycker att folkmord kan förlåtas och ska glömmas, att riksdagen är landets högsta beslutande församling, att dess beslut inte kan överprövas av regeringen samt inte minst, att politiker har lika stor rätt som historiker att uttala sig om brott mot mänsklighetenSveriges riksdag har nu beslutat att Turkiets brott mot armenier 1915 var ett folkmord. Då vore det väl inte för mycket om man samtidigt offentlig gjorde Stasi-arkiven och vilka personer som förråde vårt land till kommunisterna.Så kan vi oxå göra upp med vår historia.


Bengt Silfverstrand: Ja, Sveriges riksdag har i likhet med Tyskland, Frankrike m fl länder tagit ställning för att Turkiets massavrättningar av minoritetsfolk enligt en samfälld historieforskning är att betrakta som folkomord. Jag delar också uppfattningen att Stasi-arkiven ska offentliggöras.

Men som bekant vill den borgerliga regeringen inte höra talas om detta.

Samma bedrövliga borgerliga utrikespolitik i båda fallen.
Affärer går före sunt förnuft?

Det är dags att granska Carl Bildts oljeintressen i den Kaukasiska regionen.

Samt att avslöja vilka ekonomiska intressen som kan ligga bakom delar av Moderaternas hemliga partistöd.

Turkiet är på väg att bli ett viktigt transitland för stora olje- och gasledningar till Europa.

Kan detta vara anledningen till att Moderaterna intar en ologisk hållning angående folkmordet?


Bengt Silfverstrand: Slutsatsen är inte orimlig.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM