TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE Personerna:
Benjamin ”Beauty” Cocktailparty – personvalskonsult, djupdykare och kändisnavelskådare.
Tarzan i Tierp- skatteavvecklare, klättrare, vårlöksodlare, besserwisser (enligt egen utsago) och nätverksentusiast. Tjänstledig
Jonte Maräng – avpolitiserare, privatiserare, riskkapitalist och Timbrofavorit
Macke Dammtuss – storstadsvurmare och avsynare av det för det rådande opinionsläget
Janus Ansikte: fd EU-parlamentariker och förste assistent i Dammtusskolan
Ivan den förskräcklige – tror på politiken
Rambo Rimfrost – mer eller mindre läraktig

 

Beauty: I broder Tarzans frånvaro hälsar jag Personvalsskolans ärade ledamöter varmt välkomna. Jag vänder mig särskilt till vår nye medarbetare Macke Dammtuss som ska föredra storstadsvurmarnas nya förslag till avdrag för s k hushållskära tjänster. Men först lämnar jag ordet till vår nyutnämnde VD för den börs för köp och försäljning av politiska åsikter – Åsiktsbörsen -  som öppnas på måndag.  Ordet är ditt Janus.

Janus Ansikte: Tack för det och tack för förtroende att under perioden fram till valet få leda den åsiktsbörs som med fondbörsen som förebild ska registrera dagspriset på politiska åsikter och vara en tummelplats för köp och försäljning av sådana.

Jonte Maräng: Om jag fattat saken rätt, så har partiet äntligen begripit att vi måste vara betydligt snabbare i att vända kappan efter den opinionsvind som blåser för dagen.

Janus Ansikte: Du har fattat saken helt rätt, Maräng. Vi måste snabbt kunna överge beslut som t ex fattats av vår partikongress om vi vid morgonens utsträckning av fingret genom köksfönstret känner att opinionsvinden ändrat riktning.
Ivan den förskräcklige: Vad f-n håller ni på med? Jag vänder mig bestämt mot sådana jippon.

 

Rambo Rimfrost: Instämmer, om vi inte vågar utmana kortsiktiga opinioner och stå för en långsiktig politik, ja då kan vi lika gärna uppgå i centerpartiet. Dom behöver ju påfyllning.

 

Beauty: Jag instämmer med Janus och Jonte. Och föreslår att vi nu går till beslut.

Omröstning genomförs och röstsiffrorna blir 4 mot 2 för förslaget om att införa en åsiktsbörs.
För förslaget: Beauty, Macke, Janus och Jonte. Mot: Ivan och Rambo vilka båda reserverar sig.

 

Beauty: Så lämnar jag ordet till Macke Dammtuss som ska föredra storstadsvurmarnas förslag till nytt RUK-avdrag (avdrag för hushållskära tjänster).

 

Macke: Ja, ni vet ju läget, Göran och grabbarna som tycker att städning i egen härd är ett skitjobb har ju rätt. Men vid närmare undersökning och efter att Maud Olofsson nu öppnat slussen för att vidga sfären för sådana jobb som i vid bemärkelse kan betraktas som hushållskära, så gäller det för oss sossar att beakta de vises ord – bättre förekomma än förekommas. Därför har jag tillsammans med Robbe Nordanvind och Jonte Maräng utarbetat ett förslag som innebär att följande tjänster ska kunna medges skatteavdrag:

 

Utfordring av undulater och andra hemmets kära småfåglar. Utläggning av frön och brödsmulor till de stackars småfåglar som lider av vinterns kyla. Putsning av mormors och farmors kopparkittlar m m. Uppsättning av tavlor. Borttagning av fläckar på barnens kläder, tvätt och strykning av desamma. Hjälp med barnens läxläsning och läsning av godnattsagor. Och som ett trumfkort gentemot Maud inför den vår som nu nalkas – plantering av blomsterlökar.

 

Beauty: Du har gjort ett kanonjobb Macke. Är Personvalsskolan redo för beslut?
Efter diskussion omröstning med följande utfall.
För förslaget: Beauty, Macke, Janus och Jonte. Mot: Ivan och Rambo.

 

Beauty: Personvalsskolan har med röstsifforna 4 mot 2 beslutat införa ett utvidgat avdrag för s k hushållskära tjänster enligt Mackes modell.
Ivan: En avslutande kommentar. Ni glömde hjälp med att bädda sängen och lagande och servering av frukosten till de stressade dubbelarbetande höginkomsttagarna…..

 

Ivan: En avslutande kommentar.  Ni glömde hämtning av morgontidning liksom lagning óch servering av frukosten....."Mötet auktioneras härmed" (?)


Bengt Silfverstrand: Nej, det är ännu inte avslutat!
Hej Bengt!

Du vet att jag är omåttligt förtjust i din personvalsskola.
Men eftersom den här omgången verkar gått ingång på bla mina bloggposter, är jag nyfiken på vem jag skulle vara av dessa personer.
Kan du stilla min nyfikenhet?
Christina


Bengt Silfverstrand: Bästa Christína,

Du ingår dessbättre inte i Personvalsskolans stab. Och det ska du vara hjärtinnerligen glad för!
Nya grepp:

SUDD: 50% avdrag på skatten om man röstar på de rödgröna!


Bengt Silfverstrand: Ingalunda, den rödgröna regering som ska ta över i höst har andra prioriteringar än att visa skatten subventionera rika människors städning m fl hushållstjänster som det är rent skamligt att de inte kan betala fullt ut ur egen kassa.
jag är inte säker om vad jag ska tro om denna personvalsskolan" men jag är jordsligt förankrad likt rötterna hos en ek om den äkta varan. Ärligheten i ditt svar till Christina här ovan.


Bengt Silfverstrand: Ja, det svaret är mycket ärligt. Chrisina tillhör inte politikens vindflöjlar.
Antar att ni RödGröna, om ni vinner valet i höst, bums tar bort ROT-avdraget och tar kraftigt avstånd från miljöbils- eller skrotningspremier på bilar?

Vänligen
Anders


Bengt Silfverstrand: Det är ett mycket löst grundat antagande. ROT-avdraget ska användas som konjunkturstimulator. Men inte vara ett permanent inslag i den ekonomiska politiken. Därför finns det ingen som helst anledning att idag fastställa något "slutdatum."
Gahahaha!

Det är gott att se humor, även vid din ålder Bengt =)


Bengt Silfverstrand: Ja, och ett gott skratt lär förlänga livet!
Men himmel så roligt. Hahahahaha...
Fast vissa av dom där småsysslorna är just sådant som en del gamla människor gärna skulle vilja, men inte riktigt klarar av själva.

Det finns en grundläggande orättvisa inbyggd i Olofssons förslag till Voff-avdrag som inte uppmärksammats alls i debatten.

De som inte har hundar kan inte göra avdrag.
Somliga människor är dessutom hundrädda och kan därför aldrig skaffa hund.
Där tycker jag att Voff-avdrag slår riktigt orättvist faktiskt.

Apropå skola så har jag nyss läst en bok som visar hur det kan gå till när skolor organiserar om( förutom att boken på ett lysande sätt visar hur subtil mobbning kan gå till på en arbetsplats.

"Blåsningen" av Ulf Persson.

Skitbra bok.

Den där hopplösa boken av Fisk "Det stora kriget för mänskligheten" har jag inte lyckats ta mig igenom.
Har fastnat på sidan 665 - det är nästan exakt lika många sidor kvar av boken. Puh!!


Bengt Silfverstrand: Hej Helena,

Jätteroligt med folk som har humor. En bristvara tyvärr, även inom s-lägret. Sen delar jag din uppfattning att gamla människor behöver hjälp med småsysslor. Detta tror jag vi kan klara av genom en reformerad och utvidgad hemtjänst i offentlig regi.

Och visst slår Voff-avdragen orättvist.

Tack för lästipsen. Uppskattar människor med din vidsynthet och breda perspektiv.
Fast det där med det orättvisa i Voff-avdraget var ett skämt; men det förstod du säkert.

Den här avdragscirkusen är svår att undgå att skämta med.

Och ibland kan humor vara nog så effektivt.
Bengt Silfverstrand: Jomenvisst, fattade jag galoppen.
Eller rättare sagt apropå Voff; skämt med underliggande allvar.
Som i ditt inlägg.
Bengt Silfverstrand: Skämt med underliggande allvar är ett effektivt sätt att sätta tummen i ögat på orättvisor och den girighetskarusell som just nu pågår i det svenska samhället. Där den ekonomiska uppfinningsrikedomen nu tycks ha fokus på att så långt som möjligt undandra sig ansvaret för finansieringen av vår gemensamma välfärd.
Bengt,
Av olika anledningar har jag inte kunnat läsa inlägg på s-info, och har svårigheter någon tid framöver. Dock var jag så nyfiken, att jag var tvungen att kolla ditt svar på min fråga. Ser ditt svar nu, och instämmer i att jag nog ska vara tacksam... :-)


Bengt Silfverstrand: Jomenvisst, du tillhör ett mera välrenommerat sällskap....
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM