TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Jag har i flera bloggar pläderat för det rimliga och egentligen självklara att alla svenska kommuner ska ta ett solidariskt ansvar för att ta emot nyanlända flyktingar och asylsökande.
Den 7 februari 2008 skrev jag under rubriken ”Låt Vellinge och Danderyd ta hand om buset…” bl.a följande:
”Vi har nu nått vägs ände. Det kan inte vara rimligt att vissa kommuner ska komma undan sitt ansvar för en solidarisk flyktingmottagning medan andra, och ofta rikemanskommuner som Vellinge i Skåne och Danderyd i Stockholms län, för att ta några exempel, slipper undan sitt ansvar.”

 

I april samma år konstaterade jag att det verkade som om problematiken äntligen nått Rosenbad och det borgerliga regeringskansliet. ”Åtminstone dess utredningsavdelning. En statlig utredning föreslog så småningom att alla kommuner ska tvingas ta emot flyktingar.

 

Den 12 november ifjol skrev jag under rubriken: ”Vellinge kommun – skammens och intoleransens högborg – Hur gör Höganäs m fl.”
Vellinge kommun tvingades som bekant att göra en Canossavandring och snabbt var likaledes borgerliga och tidigare kallsinniga moderatstyrda Höganäs kommun ute och försäkrade att man skulle nog kunna ta emot 2-4 ensamkommande flyktingbarn, allt under förutsättning att det gick att hitta några villiga familjer som kunde ställa upp som faddrar i sammanhanget.

 

Ännu har ingenting hänt i rika Höganäs kommun vars motto kan sammanfattas i följande ord uttalade i scenen ”Är du lönsam, lille vän?” i den nu aktuella revyn ”Bubblor” som spelas på Tivolihuset i Höganäs i kväll fredag kl. 19.00 och i morgon lördag kl. 15.00 samt i Landskrona Folkets hus fredagen den 26 februari kl. 19.00:
VÄLKOMNA TILL HÖGANÄS KOMMUN – KOMMUNEN DÄR ALLA MÄNNISKOR ÄR LIKA, MEN EN DEL MÄNNISKOR MER LIKA ÄN ANDRA! (Maximen i högsta grad även tillämplig på Landskrona m fl borgerligt styrda kommuner.)

 

Det är mot den här bakgrunden mycket glädjande att socialdemokratin tagit klar ställning i frågan och genom partiets integrationspolitiske talesperson, Luciano Astudillo och kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Anders Lago, på DN-debatt idag aviserar en ny integrationspolitik för partiet, innebärande bl a att (S) vill ändra lagen så att det blir obligatoriskt för alla kommuner att ta emot nyanlända flyktingar och asylsökande.
Partiets prioritering på integrationsområdet är glasklar: ”Jobb i stället för ökade klyftor. Klarar vi jobben och förmår stärka arbetslinjen för den som precis kommit till vårt land – så tar vi bättre tillvara de möjligheter som migrationen kan ge.”

Den nu aviserade s-linjen torde vara enda möjligheten att bryta den konfliktskapande segregationen i vårt land.Alla ska med...


Bengt Silfverstrand: Alldeles riktigt!
Kan man säga att (s) nu officiellt ser flyktingar som en ekonomisk belastning? Tidigare var man "rasist" om man såg det på samma sätt.


Bengt Silfverstrand: Nej, det kan man inte säga. Vad det handlar om är en solidarisk fördelning av ansvaret. Ingenting annat.
Håller med dig Bengt. Låt alla kommuner bli som Malmö och Landskrona. Fina förebilder.


Bengt Silfverstrand: Med din dumironiska kommentar trampade du rejält i klaveret. Det är ju just för att undvika flyktingkoncentrationer som kan skapa problem som alla måste vara med och ta sitt solidariska ansvar.
Det är synd att ett "tvång" måste till men är det det enda sättet för en rik att göra gott så gör det två flugor på smällen.


Bengt Silfverstrand: Egentligen är det inget tvång att ha en lag som kräver solidaritet av alla. Att skatteuttag är lagstadgat för att alla solidariskt ska bidra till välfärdspolitik betraktar jag följaktligen inte heller som tvång
Hejsan Bengt


Vi kommer nog se Ljungman och andra från alliansen på förstamajtåget. De kommer ta i så det spricker vid:

"Både stat och lag oss förtrycka. Vi under skatter dignar ner. Staten inga plikter trycka, vellinge ingen rätt man ger"

Det hade varit en syn det.

Vi får hoppas att socialdemokraterna vid makten verkligen gör en lagförändring när vi får ett skifte i riksdagen.

Mvh mahamed


Bengt Silfverstrand: Ja, det finns många skäl att arbeta för ett regimskifte.
Ja tänk om alla kommuner vore som Malmö..;/
Individer tillhörande ett folk, som kommit hit från Polen och Tyskland efter att ha genomlidit andra världskrigets fasor, vågar inte längre bo kvar, utan flyttar till Israel. Kommunens starke man verkar tycka att allt är i sin ordning, så länge Ismaels efterkommande trivs...


Bengt Silfverstrand: Du pratar som många främlingsfiender i nattmössan.
Tänk att det för vissa ska vara så svårt att förstå att en solidarisk fördelning av ansvaret bidrar till en både humanare flyktingpolitik och till mindre spänningar mellan svenskar och invandrare.
Men var ska invandrarna bo när bostadsbrist råder i hela landet?

Vad ska invandrarna jobba med när arbetslöshet råder i hela landet?

Hur kommer Sverige må efter fyra år till med samma vettlösa massinvandring?


Bengt Silfverstrand: Stackars Oscar, som inte förstår att det problemet kan undvikas om flyktingmottagningen fördelas på flera kommuner. Det är ju ingalunda så att alla kommuner har bostadsproblem. Problem blir det först när vissa kommuner får ta ett oproportionerligt ansvar för mottagningen.

Att tala om massinvandring visar bara att man inte fattat något om vad det handlar om.
" Du pratar som många främlingsfiender i nattmössan"
Främlingsfiende, vad är det?

Om man genom lagstiftning tvingar kommuner att lösa problem skapade på nationell nivå, har man väl egenligen avskaffat en del av den kommunala självbestämmanderätten? Jag är inte alls så säker på att en sådan ordning skulle minska de nuvarande problemen.


Bengt Silfverstrand: Sådana som argumenterar som du och inte fattar innebörden av begreppet solidarisk fördelning vad gäller mottagning av de flyktingar som enligt grundläggande humanitära värderingar fått uppehållstillstånd i vårt land.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM