TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Kristdemokrater över hela landet har samlats till s k kommundagar i Jönköping. Inför hotet att bli helt utraderade i svensk politik har den vanligtvis mycket salvelsefulle och hycklande partiledaren Göran Hägglund gett budskapet en extra dos av både salvelsefullhet och hyckleri.
Hägglund är naturligtvis en värdig representant för det parti i Sveriges Riksdag där solidaritet och medkännande med nästan sitter i högsätet i söndagskyrkan för att i måndagens politiska församlingar på olika nivåer förvandlas till mångleri och egoism i kolossalformat.
I Jönköping manade Hägglund till strid ”för ett samhälle där folk får vara i fred med sina livsval för pekpinneförsedda ideologier." Förbjud förbuden, löd parollen.

 

Antingen är Hägglund fullständigt skrupelfri, vilket är det mest troliga, eller har han inte ens läst vad hans partivänner åstadkommit i form av riksdagsmotioner m m. Här ett axplock för att friska upp minnet hos dem som eventuellt tror på det kristdemokratiska partiledarbudskapet.
Otto von Arnold vill ha lägre skatt för dem som äger kulturmärkta byggnader som slott o.dyl. Själv sitter han på Jordeberga som är ett av Skånes största gods.
Desirée Petrus Engström vill införa en statlig blöjpremie om 500 kronor spädbarnsföräldrar som köper tygblöjor. Hon efterlyser också lagar som reglerar barns medverkan i medier. Föräldrar anses uppenbarligen inte kapabla att avgöra detta.

 

I senaste numret av partitidningen Kristdemokraten pläderas för skoluniform, avlönade sällskapsdamer och herrar för äldre.
I Expressen kräver tre riksdagsledamöter (kd) för burkaförbud i offentliga miljöer med motiveringen: ”Det är ohygieniskt och äckligt att hålla på att andas där bakom,” säger en av motionärerna Annelie Enochson.

 

Om Göran Hägglund ska lyckas bryta pekpinnepolitiken fordras att han väljer ett nytt partifolk”, skriver DN i en sarkastisk kommentar på ledarplats.
Det bästa vore förstås om svenska folket såg till att vi slapp partier på det sanslösa hyckleriets grund i Sveriges riksdag efter höstens val.Hej,Bengt!
När det gäller kd:s människosyn är vi nog helt överens MEN: Förslaget om avlönat pensionärssällskap tycker jag faktiskt inte är helt fel, borde kunna platsa som ett av de plusjobb regeringen Reinfeldt slaktade och en ev. regering Sahlin förhoppningsvis återinför. Om sedan ni rödgröna tänker om i frågan om skattesubventionerade hushållsnära tjänster blir det ännu fler jobb. Den viktigaste politiska frågan idag är väl trots allt arbetslösheten, särskilt bland ungdomar.
Johan B Lisra, Malung-Sälen-Partiet (ej blockpolitiskt)


Bengt Silfverstrand: Ok. Just det förslaget var ju inte det värsta. Men min huvudpoäng var ju, som du sannolikt också inser, att påvisa dubbelmoralen i det kristdemokratiska agerandet.

Något omtänkande om pigtjänsterna behövs däremot inte. För det första rör det sig inte om någon nettoökning av nya jobb. Andra jobb försvinner samtidigt som pigjobben genomgående är låglönejobb. Och det är ju borgerlighetens yttersta syfte med pigtjänsterna. Man vill skapa en låglönemarknad. Annorlunda är det däremot med Rot-jobben. De har tillkommit för att stimulera investeringar inom byggsektorn. De är med andra ord konjunkturstimulerande och bör inte vara permanenta.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM