TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


-En befängd historia.. Så avfärdar borgerliga Helsingborgs Dagblad
skräptidningen Metros spökhistoria om att det finns ett hemligt uppdrag inom socialdemokratin att efter en valseger lansera Margot Wallström som statsministerkandidat.
Men om t o m en borgerlig drake genomskådat denna uppenbara bluff, så tycks det finnas socialdemokrater som på ett eller annat sätt vill medverka till att skrönan hålls vid liv och blir en vandringssägen.

 

En som sin vana trogen inte kan hålla tand för tunga när det gäller att älta interna socialdemokratiska angelägenheter och exploatera dem inför en större publik är stockholmaren Johan Lundberg. Han tycks som vanligt leva i den naiva föreställningen att diskussioner om namngivna socialdemokraters lämplighet till vissa uppdrag mår bäst av att

dras i långbänk inför offentligheten.  I inlägg efter inlägg idisslar han den slitna skivan och spelar sedan förvånad sårad oskuld när han kritiseras för att ytterligare en gång spela borgerligheten i händerna.

 

En som borde veta bättre men ändå inte kan låta bli att lägga lök på laxen i denna vandringssägen är förre Eu-parlamentarikern Jan Andersson. Låt vara att Andersson har en annan vinkel och tar ett uttalande i Expressen av sin skånske partivän Claes Bloch(f-n vet om de är vänner när allt kommer omkring) till intäkt för att ge denne ett tjuvnyp för att Bloch tidigare uttryckt skepsis mot Mona Sahlin.
I sammanhanget måste då för det första understrykas att hela det skånska partidistriktet, i vilket Claes Bloch ingår – nu som valberedningens ordförande- står enade bakom Mona Sahlin som partiordförande och statsministerkandidat.

 

Jag tillhörde själv dem som då det begav sig och då jag tillhörde denna distriktsstyrelse uttalade mig för Mona.
I likhet med Björn Holgersson som med sin position i det skånska partidistriktet har god överblick över och insikt i vad där rör sig är jag lika förvånad över hur en person som nu under flera år i sin egenskap av socialdemokratisk EU-parlamentariker varit adjungerad till den skånska (s)-distriktsstyrelsen så lätt kan svälja det grovt agnade Metrobetet.
När det uppenbara syftet – som nu Metros – blott och bart är att underblåsa en kampanj mot Mona Sahlin för att undergräva hennes position och därmed försvåra för socialdemokratin att göra ett framgångsrikt val och kunna förpassa den nuvarande b-alliansregeringen i opposition, ja då borde socialdemokrater med förtroendeuppdrag och särskilt sådana som innehar ledande poster, i likhet med Jan Andersson, kunna hålla tand för tunga dra en tystnadens slöja över skändligt soppkok av Metrokaraktär.Det rimmar dåligt och luktar lite illa med denna soppan tycker jag. Troligen så hänger dock ingen läpp över den när skafferiet torde vara välfyllt att göra en egen mer välsmakande rätt istället för att samlas kring denna simpla soppan.


Bengt Silfverstrand: Ja, och om en soppa luktar illa så bör man under alla förhållande hålla sig på behörigt avstånd till densamma.
Men kära nån Bengt! Nu är du ute och reser ordentligt.

Jag är väl medveten om att Metro-artikeln är en bluff. Min kritik riktar sig mot de personer som gick på bluffen och spelade med i spelet varav Claes Bloch var den ene.

Så om någon la lök på någon lax så var det inte jag. det var Claes Bloch. För detta förtjänar han kritik, tycker jag och många andra socialdemokrater. det är bara att läsa s-bloggarna.

Så sikta rätt nästa gång när du riktar din kritik!


Bengt Silfverstrand: På den resan har jag i så fall med mig Björn Holgersson m fl i frågan väl insatta personer som samtliga inser vådan av att aktiva socialdemokrater bidrar till att förstärka en av slasktidningen Metro spridd vandringssägen. Vad gäller Claes Bloch så tillhör han samma skånska partikrets som du själv, varför ett personligt samtal med honom vore betydligt vettigare än att befrämja medialt skitprat.
Jag tror han är felciterad, eller i vart fall har fått sina utsagor justerade så att det passar Metros dramaturgi.

Jag citerades också av Metro, och kunde konstatera att det här var ren dårskap. Icke genomförbart.

Alla som har något vett i skallen och insikt i hur rörelsen fungerar inser det, ellerhur? Och det är ju inte något pulver de intervjuat, så låt oss utgå från att det är Metro som glidit på formuleringarna.


Bengt Silfverstrand: En slutsats som jag själv också är beredd att dra.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM