TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Att vårdnadsbidrag är till skada både för arbetslinjen och jämställdheten det visste alla insiktsfulla, långt innan det infördes. Ja, insikten var så stor att den till och med omfattade åtminstone ett alliansparti – nämligen folkpartiet. Men folkpartiet var, liksom andra allianspartier för övrigt, beredda att offra praktiskt taget alla sina hjärtefrågor för att kunna komma till maktens
köttgrytor.
  Nu börjar emellertid så sakteliga insikterna om vårdnadsbidragets negativa effekter på nytt sprida sig i det borgerliga lägret. I dag söndagen den 29 november har klarheten nått Dagens Nyheters ledarsida. Denna tidning som praktiskt taget varje dag traskar patrull efter den borgerliga alliansregeringen och ofta blåser på i högerriktning, tycks att döma av dagens ledare ha förstått att vårdnadsbidraget borde förpassas till papperskorgen, vilket också är tidningens förslag.

 

Som exempel på utfallet av vårdnadsbidraget hittills nämns  
Danderyd och Rinkeby-Kista.  I den försnämnda kommunen, ett borgerlighetens Mekka, med 30.000 invånare har hittills denna månad bara 12 personer beviljats vårdnadsbidrag. I Rinkeby-Kista med 46 000 invånare är siffran ca. 100
.
Totalt sett torde även ur ett kristdemokratiskt perspektiv den ringa anslutningen till vårdnadsbidraget vara en stor besvikelse. Nu visar det sig, vilket kanske ändå var en överraskning, att pengarna främst går till områden där arbetslösheten är hög och inkomsterna låga. Det är t ex i Rinkeby i mycket stor utsträckning invandrarfamiljer som utnyttjar vårdnadsbidraget.

 

Vad blir konsekvenserna av detta? Jo, som DN-ledaren mycket riktigt noterar en isolering i hemmet av barn med annat modersmål än svenska och en fördröjning av dessa barns integration i det svenska samhället. En integration som en förkrossande majoritet av svenska folket inser torde vara nödvändig för att motverka främlingsfientlighet och rasism.

 

Att hemmavaron ger barn en sämre start i livet kan knappast vara något som samhället ska subventionera med skattemedel.
Inte minst DN-ledarens avslutning är värd att återge: ”Vårdnadsbidraget som princip utmanar arbetslinjen. Det utmanar jämställdheten eftersom den som får bidraget gör sig beroende av den andra förälderns förvärvsinkomster. Och i praktiken utmanar det integrationen. Tre skäl som vart och ett för sig räcker för att argumentera för att vårdnadsbidraget avskaffas.
Ja, ju förr dess bättre.Det där visste vi sedan tidigare. Finns ju en uppsjö av bra argument mot vårdnadsbidraget. Men det är bra att Dagens Nyheter (DN) tar upp det och att du bloggar om det. Folkpartiet ska inte komma undan.

Noterade för övrigt att HD:s politiska chefsredaktör Sven-Åke Olofsson läser min blogg. Han har använt sig av en anekdot om Gunnar Sträng som jag la upp på min blogg för några dagar sedan:

http://www.tunstrom.nu/2009/11/gunnar-strang-om-dorrknackning-den-dar-djakla-prostitutionen-sager-jag-nej-till/


Bengt Silfverstrand: Hej Martin,

Jomenvisst. Och när en gentemot borgerligheten så följsm drake som DN sågar vårdnadsbidraget - Kristdemokraternas och sannolikt också centerns hjärtefråga, så finns det skäl att uppmärksamma saken.

Roligt att HD uppmärksammat din anekdot om Sträng. Den var mycket läsvärd och intressant i sammanhanget att även HD tvivlar starkt på kristdmokraterna - ett parti som nu tagit upp tävlan med folkpartiet och sverigedemokraterna om vilket som är Sveriges mest populistiska parti.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM