TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


För 100 kronor sålde Moderata ungdomsförbundet i Helsingborg alkohol-vouchers till ungdomar utan att fråga om någon legitimation

Nu avslöjas - http://www.hd.se -
att den olagliga spritförsäljningen, som i stor utsträckning skett till minderåriga, har pågått under många år. Trots att politiker, som idag innehar tunga uppdrag inom moderaterna, varit med på flera av festerna förnekar de nu varje kännedom om lagbrotten. En av dem som försöker spela okunnig är kommunens ledande politiker, kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson. Han har ingen minnesbild av det som nu avslöjas.

En som däremot indirekt försvarar spritförsäljningen är André Assarsson, vice ordförande i MUF Sverige, som synts frekvent på tillställningarna i Mufs lokaler på Prästgatan i Helsingborg. Han säger sig ändå vara ovetande om spritförsäljningen till minderåriga. Samtidigt säger han till Helsingborgs Dagblad: ”Det är bra att man lär sig ta ansvar för sitt eget drickande vid en tidig ålder."

 

Spritfesterna inom MUF Helsingborg har lång tradition. Redan 1998 gjordes en polisrazzia på en spritfest i den lokala muf-föreningens regi på Badhusgatan 4. Vid razzian beslagtog polisen 27 flaskor starköl och en ölback- Man uppskattade att 50 till 60 öl hade sålts tidigare på kvällen. En polisanmälan om brott mot alkohollagen upprättades.
Lika ovetande om vad som skedde säger sig dåvarande vice ordföranden för Muf Helsingborg, Christian Orsing, vara.  Han är idag ordförande för utvecklingsnämnden, gruppledare för moderaterna och tillika polis i Helsingborg. Varken polisen eller socialen säger sig känna till problemet, trots att det pågått under många år och tidigare varit föremål för polisanmälan. Flera ledande m-politiker, förutom Orsing, Tomas Finnborg, är poliser. Mot den bakgrunden är det nog mer än en som undrar om man varit så ovetande om den olagliga spritförsäljningen som man påstår.

 

Man kan efter avslöjande av denna praktfulla skandal verkligen hålla med Miljöpartiet vars ledande företrädare i ett inlägg i HD under rubriken ”Arrogans och okunnighet i Helsingborg” bl a skriver följande: ”Bristen på ansvar och medkänsla är konsekvent, för så här ser den nyliberala hållningen – som alltför ofta varit unga moderaters i Helsingborg attitydsignum – rätta ansikte ut; sköt dig själv, strunta i hur ditt beteende påverkar andra. Smit förbi regler om ingen ser, låtas beklaga om du blir påkommen. Det är arrogansens ansikte.”

Till detta kan fogas att det sällan eller aldrig talades politik på nämnda ru(m)larmöten. Moderata ungdomsförbundet i Helsingborg har inte värvat medlemmar från politiska utgångspunkter utan med hjälp av langning. Skrämmande!Måhända att MUF använder sig utav felaktiga medel till sin rekryterings process, dock har ju SSU knappast någon gloria över huvudet i detta sammanhang.

Talar såklart om det systematiserade svindlandet för att dra upp medlemsiffrorna. Bara en liten påminnelse från svunna tider :)

Sedan så anser väl inte särskilt många att MUF skulle inneha någon slags seriositet inom sig! Det gör iaf inte jag.
Spriten in - vettet ut.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM