TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Den flitige bloggaren och självmedveten utrikesministern Carl Bildt (m), mannen som nästan aldrig sätter sitt ljus under skäppan, har plötsligt drabbats av tunghäfta.  Hittills har han inte haft ett ord att säga i kommentarer till den tunga kritik som förts fram av strategiskt placerade personer mot hur svenska folket fördes bakom ljuset i jakten på förmenta ubåtar - ubåtar som i flera fall visade sig vara minkar.

 

Eftersom Carl Bildts karriär och uppgång inom politiken i allt väsentligt bygger på hans MCArthyliknande hetsjakt och tvärsäkra påståenden om att ryska utbåtar en masse bedrev spaning i svenska skärgårdar under 80-talet, sä år det minsta man nu kan begära är att han tar bladet från munnen och ger sin syn på bl a huvudsekreterarens i 2001 års ubåtsutredning ("Perspektiv på ubåtsfrågan"), Mats Mossbergs nyligen utkomna bok "I mörka vatten - Hur svenska folket fördes bakom ljuset i ubåtsfrågan."

 

På förmiddagen i dag blev jag uppringd av en person med synnerligen god insikt i vad som i verkligheten tilldrog sig i de "mörka svenska vattnen".  Han är medlem i den medborgarkommission som under lång tid försökt bringa klarhet i vad som verkligen tilldrog sig bakom ubåtsdimmorna.  Personen ifråga hade läst min insändare i dagens Helsingborgs Dagblad - www.hd.se

(se "Senaste Nytt") och underströk hur viktigt det är ur ett demokrati- och rättssäkerhetsperspektiv att hela ubåtsfrågan blir ordentligt genomlyst av en opartisk kommission och då inte minst Carl Bildts roll i sammanhanget.En riktig ubåt detta med att dyka ned med verklighetsfakta under det svenska folkets fötter.

De fötter, de händer -kort skrivet det samarbetet som kan göra skillnaden mot hot av alla sorter, alla orättvisor. De orättvisor vi talar om var dag i denna nutid har ett samband i denna händelse.

Undanhållande av fakta för vem, vilka. Jo för dem som bor lever och betalar för sin och andras levnad inom landets och utom landets gränser, de människor som verkligen har behörigheten att vara införståstående redan i skeendets ögonblick. Den skattebetalande svensken. Oss/vi som det verkligen angår och inte minst..

..så till det intressanta, mest betydelsefulla som min hjärna lyckas tolka det.

Detta med tanke om det samarbetet som måste finnas för att ett ev försvar överhuvudtaget ska kunna finnas och fungera men vad händer och sker kring oss. Har ni tänkt på det och hur tolkar vi det. Hur funktionellt är samarbetet mot orättvisor och hur smälter det in i frågor som t. ex anonymiteten, att framföra åsikter, händelser i media och inte minst ang detta nätet.

Vi kan inte styra Sverige mot en framtid med medeltidsregler. Vi ska som människor tillsammans bestämma hur vår omgivning ska fungera och ni politiker behöver tala för detta samarbete att fungera.
Bengt Silfverstrand: Nej, vi kan förvisso inte styra Sverige med medeltidsregler och inte heller med styresmän som likt landets utrikesminister sätter personligt tyckande före landets väl och bygger sina iakttagelser på tro hellre än vetande.
Det var inget stolpskott inte.


Bengt Silfverstrand: Nej stolpskott var det väl inte men dock ett skott en bra bit vid sidan om målet....
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM