TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Det är en händelse som ser ut som en tanke att försäljningen av spikmattor till svenska folket skjutit rejält i höjden. Späkningsföremål ligger onekligen rätt i en tid där landets borgerliga regering väljer vägen över svält ur krisen i stället för att genom offensiva satsningar arbeta oss ur densamma.. Men varför stanna vid i sammanhanget tämligen harmlösa spikmattor. Nej, när landets statsminister nu får synas och höras praktiskt taget varje dag i media i sin egenskap av EU-ordförande, så borde ju tillfället vara utsökt att i stället för allmänt tal om vikten av att göra något åt klimat och ekonomisk kris lägga fram konkreta förslag till hur detta ska gå till.

 

I linje med den borgerliga tagelskjortepolitiken borde naturligtvis statsminister Reinfeldt när han nu har chansen att i sin egenskap av EU-ordförande åstadkomma något utöver vackert tal ta tillfället i akt och föreslå att tagelskjortor erbjudes som hushållsnära tjänst till samtliga EU-medborgare med rätt till Rot-avdrag. Tagelskjortan har ju ett vidare användningsområde än spikmattan och kan bäras ständigt och synligt.

 

Vännen Leif Haglunds inlägg ”Höjda skatter måste ha stöd hos mittenväljarna!” – www.blogg.s-info.se/haglund ligger nästan i fas med den borgerliga tagelskjortepolitiken även om han väl inte helt avvisar skattehöjningar.


Som verkligheten visar så står nu många kommuner – även borgerligt styrda – inför valet mellan att å ena sidan skära ner i äldreomsorg och skola och skicka ut folk i arbetslöshet och att andra sidan betala för åtminstone bibehållen kvalitet i verksamheterna genom viss skattehöjning.
Även mittenväljare har väl ändå mer eller mindre vårdkrävande föräldrar resp. barn i skolan. Och det är uppenbart att en bred majoritet av svenska folket ställer upp på vissa skattehöjningar om man får tydliga besked om till vad pengarna ska användas. Men eftersom kommunalskatten är ”platt” är ett bättre alternativ naturligtvis en höjning av den statliga skatten som fortfarande är progressiv och därmed fördelningspolitiskt rättvisare.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM