TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Vi var många som märkte det redan inför EU-valspurten på Konsul Olssons plats i Helsingborg och kanske ännu tydligare vid det rödgröna mötet på samma plats i förra veckan.
Mona Sahlin är tillbaka med både den visionära slagkraft och den retoriska offensiv som en gång gjorde henne till en självklar partiledarkandidat efter Ingvar Carlsson.

 

Och nu gäller det att hålla ångan uppe, inte inlåta sig på någon borgfred med den alliansregering som nu gör allt för att sola sig i glansen av ordförandeskapet i EU. Vi som tittade på ”invigningen” av EU-ordförandetskapet igår kan nog konstatera att glittret dominerade över det materiella innehållet, som var synnerligen klent.

 

I vanlig stil försöker så  "svenska Pravda" – Dagens nyheter – tona ner betydelsen av Monas Almedalstal. Hon får svårt att hävda sig mot Fredrik Reinfeldt när han nu kan utnyttja EU-ordförandeskapet för att stärka sin profil som statsman, hävdar DN-krönikören, Henrik Brors. Visserligen är konkurrensen hård, men denne Brors intar nog ledartröjan när det gäller politiskt kameraderei på borgarsidan.

 

Sant är förstås att det blir en tuff utmaning för Mona Sahlin, socialdemokraterna, ja hela den röd-gröna alliansen att matcha en borgerlighet som under det närmaste halvåret kommer att få en massiv medial uppbackning, oavsett vad de olika mer eller mindre färgglada utspelspaketen i EU-frågan faktiskt kommer att innehålla.
Men de senaste veckornas rödgröna lagspel och Mona Sahlins återuppväckta kamplust och lysande självförtroende inger goda förhoppningar om att b-alliansen och Reinfeldt kan bli en kort parentes i svensk politisk historia.Mycket bra inlägg i debatten Bengt.

Givetvis är det så att Sverige är ledare för EU just nu men det som svenskarna kommer att bry sig mest om är inte hur väl Fredrik Reinfeldt klarar av att leda EU utan hur krisen i Sverige hanteras.

Människor är oroliga för att förlora sitt arbete, oro för sina barn och barnbarns framtid. Det är en oro över hur morgondagen kommer att vara. Det kan inte ett EU-ordförandeskap ersätta, hur glittrigt det än är.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM