TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Det var fyra genuint glada och offensiva företrädare för den rödgröna alliansen som äntrade scenen på Konsul Olssons plats i Helsingborg igår. Det är också en händelse som ser ut som en tanke att den lyssnande publiken sken ikapp med solen.
Mona Sahlin, Maria Wetterstrand, Peter Eriksson och Lars Ohly har bestämt sig för att köra en gemensam rödgrön linje fram till valet. Och detta är självfallet det enda hållbara alternativet – hur frestande det än kan vara för enskilda partier att profilera sig för att röstmaximera – när nu den borgerliga alliansen tänker fortsätta samarbeta för att försöka klamra sig fast vid maktens taburetter ytterligare en mandatperiod.

 

Greppet att koncentrera sig på ett par frågor vid varje framträdande under tågturnén är också lyckat. I Helsingborg var det Rot-avdrag för kommuner som rustar upp skolor, höjning av arbetslöshets- och sjukförsäkringen och en upprustning av järnvägen mellan Helsinborg och Hässleholm. Mona Sahlin deklarerade också klart att pension är uppskjuten lön och att en rödgrön regering kommer att steg för steg återställa rättvisan i skattesystemet innebärande att pensionärer och löntagare ska betala samma skatt.

 

De som tidigare klagat på att vänstern inte kan enas om ett gemensamt alternativ till den borgerliga alliansen har nu skiftat retorik och började gnälla och gnöla för att de redovisade förslagen inte är tillräckligt konkreta. Detta kan de rödgröna ta med knusende ro. Ty det är inte propositioner och motioner som ska redovisas på gator och torg. Det räcker gott och väl med en tydlig inriktning på vad man vill åstadkomma, sen för konkretiseringarna komma efter hand.

 

Ett klart besked till alla borgare såväl som surmulsbloggare (s) gavs dock. Det var den egna rödgröna politiken som dominerade totalt över tjuvnypen till borgarna. Detta är viktigt samtidigt som det är nödvändigt att ständigt klargöra skillnaderna mellan vänster- och högerpolitik. Även på den punkten lyckades Mona, Maria, Lars och Peter väl i Helsingborg.
Det våras uppenbarligen för vänstern i Sverige – mitt i högsommarvärmen!

PS ”Frågan är ju också om de problem och brister som finns i skolan, vården och omsorgen enbart löses med pengar. Det kan vara minst lika viktigt att våga titta på driftsformer och andra strukturer”, skriver Lotta Hördin i dagens ledare i borgerliga Helsingborgs Dagblad.
Förvisso är pengar inte enda botemedlet, men helt nödvändiga för att undvika uppsägningar i vård och skola, större klasser, färre lärare etc. När det sedan gäller påståendet att alternativa driftsformer skulle vara ett alternativ till skattehöjningar för att bevara välfärden, så inställer sig automatiskt mitt ironiska leende. Lotta Hördin, om någon, med god överblick över förhållandena i min vackra födelsestad Helsingborg och ofta levererande nyanserade politiska kommentarer, borde väl ändå ha uppmärksammat både friskolornas utbredning på de kommunala skolornas bekostnad, Attendo Care m fl tillkortakommanden inom den privat drivna vården m m. DS.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM