TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Han är författare till bl.a ”Till världskapitalismens försvar!” som utkom 2001 och getts ut på 28 språk. Han är kopplad till den starkt nyliberala tankesmedjan Cato Institute i Washington men har bl a uppdrag också vid det Brysselbaserade frihandelsinstitutet ”European Centre for International Political Economy.” Han har på denna och flera andra s-bloggar uppträtt under namnet Carl Johan Norberg. Varför han här skriver under lätt förklädnad är okänt.

 

I senaste numret av SSU:s allt piggare idétidskrift ”Tvärdrag” granskas vad som är den egentliga orsaken till upplageframgångarna för Norbergs ovannämnda "bestseller." Jo, det visar sig att det genomgående är nyliberala tankesmedjor, alltifrån svenska Timbro till arabiska Misbahalhurriyya, som sett till att ge Norbergs alster största möjliga spridning. I januari 2008 kunde till och med Mongoliets fattiga befolkning glädja sig åt den 28:e översättningen..
I fem dagar försökte Tvärdrag få ut en lista av Timbro med vilka förlag och länder som stod bakom de 28 utgivningarna. Men det blev nobben. Timbro kunde inte lämna ut en sådan sammanställningen.

 

”Slutsatsen är att det är den hundraprocentiga neoliberala uppbackningen från diverse tankesmedjor världen runt som möjliggjort ”framgångarna”, konstaterar Tvärdrags redaktör Daniel Suhonen i sin artikel.
Ty detta är ju den ironiska poängen. Johan Norberg som tagit på entreprenad att gissla det skyddsnät (se bl a artikeln ”Insnörd i skyddsnät” – Smedjan 2000-03-30) som samhället byggt upp i form av de solidariskt finansierade trygghetssystemen, visade sig själv vara ordentligt fångad i det nyliberala skyddsnätet.
Läs Tvärdrag nr. 3 – så får ni veta mer om ”Hjärntvätten – 30 år av nyliberal dominans.”

www.tvardrag.se

www.ssu.se Enligt vissa uppgifter är inte Carl-Johan Norberg identisk med Johan Kristofer Norberg, det inte bara minst 8 år i ålder utan också en bit i geografin. Har det någon gång hänt att den du bestämt skriver under förklädnad inte gör det egentligen eller är det en naturlag att alla liberaler förkläder sig när de kommenterar hos dig eller räcker det helt enkelt inte att debattera åsikterna?

För den som vill förkovra sig kan man läsa mer om, den riktige, Johan Norberg, här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Johan_Norberg
Vilket struntprat. Carl-Johan Norberg och Johan Norberg är inte samma person. Alla som känner den senare vet att han helt saknar behov av att skriva under falskt namn.
Samma uppgifter gör även gällande att Carl-Johan Norberg, uttryckligen har undanbett sig denna typ av sammanblandning på diverse olika sidor genom åren, och detta utifrån att Carl-Johan anser att den ekonomiska grunden varifrån Johan Kristofer gör sina betraktelser, har uppenbara brister i det att ingen hänsyn tas till att det är en fundamental skillnad emellna ett penningsystem och ett kreditsystem vad avser motvärdet vid valutabildning.

Att en sakomständighet råder och att denna inte överensstämmer med de egna önskemålen, förändrar inte förhållandet i sak.

Jag skriver oftast under Carl Norberg och Johan Kristofer skriver oftast under Johan Norberg, och vi känner inte varandra.

För övrigt så var det väl i det närmaste förväntat att Herr Silverstrands inlägg skulle komma, eftersom dennes tanke linje inte sällan tycks ha bäring emot denn typ av betraktelser.
Jag vill förtydliga att jag är jag och alltså inte skall förväxlas med någon av de ovanstående.
Oj, nu blev det lite komplicerat att skilja på alla Norberg.

Johan Norberg var visst en.
Så dök det upp en som heter Erik-Johan Norberg, å så kom det en som heter Carl-Johan Norberg, och slutligen Andreas Johan Norberg...

Vem av Norbergpojkarna är det som fått det presumtiva nöjet att bli en bestsellerförfattare i vardande i Mongoliet?

I min högst personliga "tankesmedja" har tänkt och skrivit ihop hur det HELA finansiellt hänger ihop - under rubriken: "FINANSKRIS ELLER DUMHETSOPTIMUM ?"

Dit kommer Du direkt genom att klicka på mitt namn, tror jag...

Ett samlat svar på ovanstående inlägg finns att läsa i bloggen "Ständigt denne Johan (Kristofer) Norberg.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM