TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Har just avnjutit delar av den allmänpolitiska debatten i riksdagen. Och det var med uppriktig glädje jag lyssnade på Mona Sahlins inlägg och repliker. Politik ska byggas utav glädje. Och det var verkligen en glad och offensiv Mona Sahlin som tog fighten med borgarna. Och det var nog ingen tvekan om att förutom den sakliga tyngden i inläggen, så vann Mona också överlägset de flesta replikskiftena.

 

Fokuseringen på ungdomsarbetslösheten i huvudinlägget var klok. Här kunde Mona både skjuta sönder den Reinfeldtska retoriken om att ”vi tar ansvar för Sverige”, samtidigt som hon tydliggjorde det socialdemokratiska alternativet.
Det är inte med skattesänkningar och försämrade trygghetsförsäkringar vi bygger Sverige utan med offensiva satsningar – på kompetensutveckling, bostadsbyggande, järnvägar etc.

 

Alla som håller på att älta kritik mot Mona Sahlin har enligt min mening nu två alternativ:
1. Ta reda på vad hon säger och hur hon framför det (riksdagsdebatten kan avlyssnas på nätet).
2. Slänga sig i väggen!
Nu åker jag stimulerad av en offensiv och glad partiledare till Landskrona för att tala inför IF-Metallpensionärer.Sahlins försök att ge bilden av att budgetunderskottet orsakats av regeringens skattesänkningar misslyckades dock. Reinfeldt visade att bara 15 av 200 mdr kr i saldoförsämring orsakats av skattesänkningar.

Mona Sahlin "fabulerar" sa Reinfeldt. Läs mer på min blogg.
/DNg


Bengt Silfverstrand: Den misslyckades inte alls. Mona konstaterade helt kallt och korrekt att b-regeringen sänkt skatten i stället för att satsa mot arbetslösheten och stöd till kommunerna. Den kritik som konjunkturinstitutet idag riktar mot uteblivna satsningar ligger på samma latitud.
Mona ville stoppa 5 miljarder i GM's konkursbo. Vad föredrar du Bengt: 5 miljarder i skattesänkningar eller 5 miljarder i sjön?


Bengt Silfverstrand: Det ville hon inte alls ovillkorligt. Och att sänka skatten för lånade pengar i stället för att använda dem till stöd för hårt drabbade kommuner är verkligen att kasta pengar i sjön.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM