TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Det går djupa sprickor inom borgerligheten i dess syn på hur Sverige ska agera inom EU.
Fredrik Reinfeldt och Anders Borg lutar närmast åt ett socialdemokratiskt synsätt i fråga om behovet av reglering av finansmarknaderna
. Partiets förstanamn i valet till Europaparlamentet, Gunnar Hökmark, däremot anser inte att det behövs nya myndigheter för att få bättre kontroll över finansmarknaden och motsätter sig inrättandet av en för hela EU-området gemensam finansinspektion.

 

En annan allvarlig spricka inom det borgerliga lägret har tyvärr blivit mindre uppmärksammad. Det gäller synen på

jordbrukssubventionerna. Här har folkpartiet gått ut stenhårt och krävt en totalavveckling av hela jordbruksstödet. Hur detta ska gå till har dock inte ens partiets besserwisser och förstanamn på EU-valsedeln, Marit Paulsen, kunnat berätta.
Det folkpartistiska utspelet har fått LRF och därmed också centerpartiet att gå i taket. LRF:s ordförande har gått till skarp motatack mot folkpartiförslaget, som han menar utgöra ett dråpslag mot det svenska jordbruket.

 

Att en borgerlig regering, som dessutom står inför ett ordförandeskap i EU, inte kan enas i en så central fråga som det jordbruksstöd som upptar en så dominerande del av EU:s budget måste betraktas som synnerligen anmärkningsvärt.
Visst måste jordbruket avregleras något som socialdemokraterna också har med på sitt EU-program. Men det måste givetvis ske i ordnade former.

 

Socialdemokraterna har ju dessutom konkretiserat sitt förslag med att satsa en stor del av de pengar vi kan spara på det slösaktiga jordbruksstödet på att bekämpa ungdomsarbetslösheten.
Men se jobben, dess innehåll och rättsskydd – kollektivavtalen m m – gör borgerligheten allt för att undvika en debatt om inför EU-valet.
Detta är skäl nog att lägga sin röst på socialdemokraterna på söndag, i den mån man inte redan gjort det.
-Mångfald är en brist: länge leve enfalden!


Bengt Silfverstrand: Nej, tvärtom. Leve mångfalden - och även då när det gäller vänsteralliansen och de olika uppfattningar partierna där sinsemmellan kan ha i några frågor.
Det känns inte meningsfullt att ösa jordbruksbidrag över det engelska kungahuset. En maxgräns på en halv million euro vore kanske rimlig?Bengt Silfverstrand: Nej, det gör det verkligen inte. Och därför har socialdemokraterna också en avveckling av jordbruksbidragen på sin agenda. Med den stora skillnaden gentemot borgerligheten, att vi också talar om hur de sålunda inbesparade slantarna ska användas - bl a till att bekämpa ungdomsarbetslösheten.
hej
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM