TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Visst går det att engagera människor för samhällsfrågor. Det beror på innehållet i upplägget.
En solig försommarkväll är salen på Café Amanda i Höganäs Stadsbibliotek nästan sprängfylld av människor som vill ge sina synpunkter på centralortens utveckling. Och budskapet från publiken var solklart. En rejäl dialog först, beslut sedan. Höganäsarna vill ha större inflytande över både var det ska byggas och hur det ska byggas. Exploatörer och byggbolagen har för stort inflytande på bebyggelseplaneringen.

 

Vad som är gångbart i Alingsås och Jönköping är inte nödvändigtvis lämpligt för Höganäsmiljön. Höganäs egenart som småstad måste kunna bevaras, vilket inte utesluter moderna planlösningar. Kv. Eros är ett utmärkt exempel på detta. Unga och gamla förenas i kravet på fler hyreslägenheter. Att våra ungdomar flyr kommunen på grund av bostadsbrist är ett problem som borde bekymra ansvariga makthavare. Verksamheterna i Finkeramiska och Boulehallen sjuder av liv. Låt dem fortsätta att utvecklas. Det är ekonomiskt försvarbart både på kort och lång sikt Skrinlägg rivningsplanerna för gott.

 

Vår uppgift är att lyssna och fånga upp stämningar för att sedan utifrån detta driva opinion för en utveckling av vår kommun som kan komma alla till del, inte bara köp- och penningstarka. Vilka är vi? Jo, yngre och äldre socialdemokrater som förenas i en samsyn om att socialdemokratin i Höganäs kommun måste förnyas i både tanke och handling.
Lämna de slutna rummen. Öppna upp för dialog och nya mötesformer. Nystarten skedde på Café Amanda en vacker majkväll. Fortsättning i samma anda följer
.

Anette Henningsson
Ann-Margreth Larsson
Anneli Eriksson
Ann-Margret Silfverstrand
Yvonne Rollmark
Kerstin Schultz
Roger Nilsson
Peter Carlsson
Bengt Silfverstrand
Ronnie Eriksson
Lennart Nilsson

 

Medlemmar i Viken-Lerbergets s-förening och företrädare för Handels och Kommunals s-föreningar.2009-06-02, 17:38  Permalink
Andra bloggar om:  


Hej!

Titta på: http://www.s-info.se/vikenlerberget
Där hittar du bilder från mötet!

mvh

Lennart


Bengt Silfverstrand: Hej Lennart,

Har tittat. Utmärkt. Hans Berg har lovat ta in inlägget även på (s)-henmsidan i Helsingborg.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM