TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Det blev stort rabalder när det uppdagades att en 16-årig autistisk pojke lämnats ensam med ett olåst medicinskåp på ett av företagets vårdhem i Helsingborg. Den borgerliga majoriteten i socialnämnden tillät företaget att göra en egen utredning om saken. Denna resulterade i en obestyrkt slutsats att personal troligen stulit medicinen och att pojken är för liten att nå upp.

 

Socialdemokraterna godtog inte en så ansvarslös behandling av ärendet utan reserverade sig med kravet på att en opartisk utredning om händelsen skulle genomföras. Att ett företag får utreda sig själv är förstås en skandal i sig. Socialdemokraterna tar så allvarligt på händelsen att man hotar med att lämna nämnden om inte en opartisk utredning kommer till stånd.

 

Påståendet om att 16-åringen inte når upp till medicinskåpet stämmer inte, då han klarat av den saken en gång tidigare. Ty även i fjol hände samma sak med samma pojke. Då fick man ha vak på natten för att han ätit av medicinen. Viktigt i sammanhanget är också att personalen kontrollräknade medicinen först sedan pojkens pappa krävt detta.

 

Även facket agerar nu genom att anmäla Attendo Care till Arbetsmiljöinspektionen för brister i arbetsmiljön. Man överväger också att anmäla företaget för förtal, eftersom företagsledningen utan att redovisa fakta påstått att personal stulit medicin. – Det handlar om en kollektiv bestraffning där många av våra medlemmar mår mycket dåligt, säger Lars Friman, ombudsman för Kommunal i Skåne, till Helsingborgs Dagblad (30 maj.

 

Se www.hd.se


 Ja, Bengt!

Det är den vanliga visan, den gamla kända historien, med samma poänger och samma refräng, och så länge vi inte gör något åt saken , får vi väl skylla oss själva om vi höra den igen.

Ett sanningens ord i rättan tid. Det är verkligen dags att vi tar diskussionen och sätter ned foten mot alla "privatiseringskramare"

Fortsatt trevlig helg!
Hej Bengt!

Håller helt med dig i din kritik mot Attendo Care. Det är också så beklämmande att se att en av de "våra" är deras PR-talesman. Man undrar just hur han kan med att försvara ett sådant företag.

Såg även ett annat inlägg om en ytterligare samhällsrisk med dessa privata sjukhus. Nämnligen sambandet mellan antibiotika och privata kliniker med sina "kunder".

Läs och begrunda:

http://www.newsmill.se/artikel/2009/05/30/filippa-reinfeldt-tvingar-oss-lakare-att-skriva-ut-mycket-antibiotika
Ytterst säger det mig att anhöriga till vårdtagarna i denna vård bryr sig lika lite som Attendo Care. Ytterst säger det mig mer än så.

Är vi inte intresserade att syna arbetsgivaren till denna vården utan bara vården i sig.

Ser vi att vilja våra medmänniskor det bästa så gör vi oss intresserade av vilka som är kring dem i denna vården och ger dem denna uppmärksamheten att inte låta våra anhöriga vara i en sådan miljö som är skadliga för dem.

Är den försummade vården det enda viktiga i denna frågan. Finns inget val alls i vårdnadsfrågan menar ni ?

En annan fråga är :menar ni att det är ovanligt att vården utreder sig själva vid försummelse misstag och brister ? Så har det alltid fungerat så varför skulle det vara annorlunda i den mer moderna privata vården.

Då är det för människoor idag tid att förstå problemet men inte att det alltid funnits. Nej idag är problemet nytt med den nyare vårdformen !

Vad människor gör är att intressera sig över rutinerna som alltid funnits och ärvts av den gamla vården och det av den enda anledningen -viljan att kritisera ett system ni från början varit mot och det mer än att tänka på människan i systemet då ni finner detta intressant IDAG !


Bengt Silfverstrand: Där tar du fel. Tvärtom så var det de anhöriga som först slog larm om missförhållandena vid Attendo Care. Och nu vill socialdemokraterna syna arbetsgivaren närmare i sömmarna, något som den borgerliga majoriteten i Helsingborgs kommun motsätter sig.
Det där företaget ska stå till svars för sina handlingar som alla andra.

Det är ändå för tur att statens myndigheter, verk, tjänstemän och politiker aldrig undandras granskning vid sina handlingar och beslut. Eller granskar sig själva.


Bengt Silfverstrand: Jomenvisst ska de stå till svars för sina handlingar. Problemet är att den borgerliga majoritet som styre Helsingborgs kommun vill lägga locket på sedan företaget utrett sig själv och skyllt problemen på personalen, som t o m trakasserats av arbetsledningen. Den tur du åberopar i sammanhanget är i Helsingborgsfallet helt beroende på att socialdemokraterna agerat kraftfullt i ärendet. Och det är faktiskt inte tur utan skicklighet.
Finn fem fel..

Din effektivitetsiver fick dig att sluta leta efter övriga 4.


Bengt Silfverstrand: Här handlar det inte om effektivitet utan om rättvisa och humanism. Anledningen till att Attendo Care har fått så många prickar på sig är att vinsten är den övergripande målsättningen. Och då får kvaliteten och rättstryggheten inom vården komma i andra hand.
Hrmm nu Bengt tycker jag du förenklar saker och ting. Det är för det första inte något fel att göra vinst när man driver ett företag - det gör även kommunala bolag och dito på landstingen. Sen så måste man få anses vara oskyldig tills man bevisats skyldig. Det ligger faktiskt inte ett automatiskt "skyldig" i att arbeta i ett privat vårdbolag alt att äga ett. Sedan så är det bl.a ansvarig verksamhetschef om jag inte missminner mig som efter en egen utredning gör en lex maria alt lex sara om något är fel i vården. Du kan även göra sådan anmälan som personal.

jag tycker däremot som du att man skall ställa väldigt höga krav på de företag som får förmånen att ta hand om hälso- och sjukvård, precis som när vi pratar statlig eller kommunal vård.


Bengt Silfverstrand: Nej, det är inte fel att göra vinst under förutsättning att denna vinst återinvesteras i sådan verksamhet som finansieras med skattemedel.
Men nu hör till saken att Attendo Care inte återinvesterar sina vinster utan levererar in dem till ett riskkapitlbolag.

Och visst är man oskyldig enda tills man bevisats vara skyldig. Men problemet är att Attendo Care i det nämnda fallet dels utrett sig själv och dels på lösa grunder beskyllt personal för stöld av medicin.

Ja. man ska ställa höga krav både på offentligt driven vårdverksamhet och sådan verksamhet i privat regi. Men Attendo Care har nu gjort så många tavlor att det inte finns någon anledning att lägga ut offentligt organiserad verksamhet till detta privata vårdbolag.
Detta är en liten skandal i jämfört med vad dom gjorde i Kronoberg och till på råge gick det rättsröta i ärendet.

(man kunde tom plantera falska dokument hos AFA-sjukförsäkringar för att fria sig själva)

http://www.totalskandal.se


Bengt Silfverstrand: Att vissa skandaler möjligen är större än andra skandaler fritar oss inte från ansvaret att avslöja skandalerna som sådana. Till saken hör då också att Attendo Care har drygt ett tjugotal anmärkningar av mer eller mindre allvarligt slag för sitt sätt att sköta verksamheterna.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM