TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Aftonbladet har under en längre tid intagit en ledarposition när det gäller dyngspridning i svensk press. Men genom tidningens påstådda – men falska – intervju med Wanja Lundby Wedin på måndagen, så har Expressen åter intagit den dyngspridarposition som tidningen tidigare i så många år lagt beslag på.

 

”Oförlåtligt slarv”, urskuldar sig tidningens chefredaktör Thomas Mattsson, som sedan också tvingades ut med en ursäkt till både Wanja och den förväxlade kvinnan. Men det bör inte stanna härvid. LO sätter nu en jurist på Expressens förlöpning. Och mot den här typen av oförlåtliga förlöpningar måste det i en rättsstat finnas sanktioner.

 

Men nästan lika förkastligt som Expressens övertramp är tystnaden i övrig borgerlig press över händelsen. Bedrövligheten illustreras på ett särskilt sätt i Expressens systertidning, likaledes Bonnierägda Dagens Nyheter. Där har dementin förpassats till kultursidan. Varför inte på framträdande nyhetsplats? I ekonomidelen återfinns sedan en notis under rubriken ”Lundby-Wedin backar om skatt."  Är det någon som fortfarande påstår att vem/vilka som äger en tidning inte har någon betydelse för journalistiken i densamma?

 


En sak står fullkomligt klar Wanja Lundby-Wedin har inte uppsåtligen undandragit sig skatt. Hon har utgått från att inkomster förvärvade i Italien (i semesteranläggningen Riva del Sol) ska beskattas i Italien. När hon får klart för sig att så inte är fallet, så begär hon självrättelse hos skattemyndigheten. Lundby-Wedins agerande i god tro är alltså fjärran från den typen av skatteundandragande till de s k skatteparadisen som borgerliga drakar och b-bloggare vanligtvis brukar dra en tystnadens (läs: skammens) slöja över.

 

Sen ska det också sägas att det tyvärr finns en och annan som kallar sig för socialdemokrat som inte kan låta bli att haka på ”Mosa-Wanja-kampanjen.” Helena Viita intar i det sammanhanget en svårslagen position.Låt nu inte Expressens blunder dölja den underliggande sakfrågan.

Du kan inte med trovärdighet angripa skattesmitare om du i nästa ögonblick försvarar skattesmitande LO-toppar.

Detsamma gäller höga ersättningsnivåer, bonusar, styrelsearvoden mm mm.


Bengt Silfverstrand: Jo, det kan jag visst. Det är en väsensskillnad mellan uppsåtligt skattefiffel och fel begångna i god tro. Och Expressens övetramp är inte bara fråga om en enkel blunder. Det är ett led i en ren förföljelsekampanj som blir äckligare och äckligare för varje dag som går. Och Ola Berg sällar sig nu till den lilla bloggarkrets som här, tydligen i brist på egna klagoarenor, inte med ett ord kan fördöma det metvetna skattefiffel som bl a tar sig uttryck i att man besjäl alla hederliga svenska skattebetalare på medel som skulle kunna finna en viktig funktion på det i dag anfrätta välfärdsområdet.
Ja, Bengt
nu kommer det mer:

Wanjas man fick jobb på LO efter pensionen.
Fick behålla sin pension på 33000 per månad plus en fet deltidslön.

Dom ordnar det för sig där på LO

LasseBengt Silfverstrand: Ja, om den saken kan man självfallet ha kritiska synpunkter. Men nu var det inte om detta saken gällde. I det här fallet, som du likso andra borgare nogsamt tiger om, handlar det om ren och skär brottslighet. Stöld från svenska folket.

Skillnaderna är väsentliga.
lasse nilsson

Ja nog kan pensionärerna som orkar jobba vidare vara glada över Alliansen.. Bara betala halv skatt för det man tjänar från jobbet..
Jag oxå har tjänstepension från 60 men har tyvärr jobbat i Gruva i 40 år så kroppen är rätt sliten. Annars hade jag också säkert kunnat tänka mej jobba några år till så att ungdomsarbetslösheten ökar ännu mera...
För då blir ju Alliansen glad.

Du vet Tjänstepension kan man ha och ändå jobba
Jag får väl tacka för uppmärksamheten; Silfverstrand.

"Svårslagen position", det märks att du har varit riksdagsman.

He, he...

Dom som nu ska ut och knacka dörr inför EU-valet; vad ska dom säga för att övertyga människor att rösta socialdemokratiskt.

Ska dom säga; äsch, det där med Wanja Lundby-Wedin; det är bara något illvilligt skvaller som Expressen hittat på.

Du gör ett klassiskt misstag; skjuter budbäraren; den som berättar om pampfasonerna; istället för att ifrågasätta den som ägnar sig åt dem.


Bengt Silfverstrand: Jag knackar dörr själv och har där någon gång Wanja-frågan kommer upp (det är ytterst sällsynt, eftersom det ju är EU-frågor vi diskuterar) inga som helst problem att föra den dialogen.

Ja, det är illvilligt skvaller Expressen sysslar med och värre än så urkundsförfalskning.

Och vad beträffar Wanja så tillhör jag dem som i likhet med många av hennes LO-kamrater varit kritisk mot hennes mångsyssleri. Wanja har också tagit konsekvenserna av detta.

Det är också en väsentlig skillnad mellan att vara konsktruktivt kritisk och framföra kritiken mot Wanja direkt till henne och internt än att som du, göra gemensam sak med slaskjournalistiken och ägna hela bloggar åt Wanja.

Märker du inte själv att du med ditt ihärdiga gnällande spelar borgarna i händerna.
Även detta med Lennart Wedin var en lögn
Så här står det på

http://www.lo.se/home/lo/home.nsf/unidView/C6C3A139F01A8940C125758D003A8224

"I nyhetssändningarna kl 19.00 och 22.00 den 27 juni säger TV4 att Lennart Wedin får en höjd pension med 20.000 kr om året livet ut på grund av att han jobbat på LO. Detta är en felaktig uppgift.

TV4 har i god tid innan sändningen fått information om att ingen tjänstepension betalats in. De har också fått information om pensionsavtalen på LO, men har valt att inte ta hänsyn till dessa uppgifter."

Våra politiska motståndare är desperata och skyggar inte för någonting för att misskreditera vårt folk.

Nu har vi dock svart på vitt att vissa nyhetskanaler ljuger medvetet. In med juristerna och kräv skadestånd! Det ska kosta!

Nästa valrörelse kommer att bli mycket smutsig är jag rädd.


Bengt Silfverstrand: Mycket bra att du lyfter fram även detta övertramp.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM