TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Moderaterna höll igår sin upptakt inför EU-parlamentsvalet på Norrmalmstorg i Stockholm.
Bl a fick menigheten då veta att moderaterna är för både den svenska arbetsmarknadsmodellen och för en aktiv miljöpolitik. I själva verket är båda delarna lögn och förbannad dikt.

Vad moderaterna har lärt sig, och därvidlag har det utvecklat en viss skicklighet, är att det inte går att vinna ett val i Sverige på högerpolitik. För att vinna ett val i Sverige måste borgerligheten i sin verbala propaganda före valet lägga sig så nära den socialdemokratiska välfärdslinjen som det bara är möjligt. Sedan valet är vunnet kan emellertid högerpolitik i form av försämringar i välfärdssystemet och skattesänkningar för partiets kärntrupper med fördel införas.

 

Inför valet till EU-parlamentet kan vi just nu uppleva en repris på 2006 års valrörelse. Moderaterna säger sig älska den svenska arbetsmarknadsmodellen. EU ska inte lägga sig i svenska arbetsmarknadsregler hojtade Reinfeldt på Norrmalmstorg en solig lördagseftermiddag. Och även miljöfrågan fick i den moderata EU-valpropagandan en högt framskjuten placering. Detta var teorin.

 

Men i praktiken handlar moderaterna precis tvärtom. Inte ett pip har det hörts från vare sig närmast ansvarig minister, arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin, eller statsminister Fredrik Reinfeldt och inte ett initiativ har tagits för att reda ut konsekvenserna av den Lavaldom som innebär att den fria rörligheten för arbetskraft över gränserna i EU-området väger tyngre än det enskilda landets kollektivavtalsregler. Den lönedumpning som moderaterna på torgen säger sig vara emot har man i praktiken och i EU-samarbetet hittills inte gjort ett dyft för att motarbeta. Det har till och med gått så långt att Sven Otto Littorin indignerat värjer sig mot kritik för att han inte tagit något initiativ till att åstadkomma förändringar i det utstationeringsdirektiv som det är relevant att korrigera om inte lönedumpning och urholkning av den svenska kollektivavtalsmodellen också i fortsättningen ska vara en realitet.

 

Och när det gäller miljöfrågan så är det bara att konstatera att moderaterna i EU-sammanhang har visat sig vara sämst i klassen.
Nu gäller det att i möte efter möte, på gator och torg sticka hål på de moderata bluffballongerna. Än lever den svenska högern. Och att det bara är en röst på socialdemokraterna som ger några garantier för en fortsatt kamp för den svenska arbetsmarknadsmodellen. Och för en offensiv miljöpolitik.
Har jag missat något?

Var inte alla “skattesänkningar” och försämringar i “välfärdssystemen” kommunicerade innan valet 2006?


Bengt Silfverstrand: Ja, du har har missat en hel del. Och framförallt att det grundläggande löftet från b-alliansen var arbete i stället för bidrag. Det blev tvärtom - bidrag i stället för arbete.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM