TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


-Mjäkigt Mona – Perssons påhopp på s-ledningen". Så lyder uppslaget på Aftonbladets första sida lördagen den 2 maj. Och över hela sidorna 8 och 9 inne i tidningen löper rena krigsrubriken ”Attacken mot Mona.”

 

Hela upplägget är minst sagt lögnaktigt och skandalöst. När man läser artikeln: Göran Persson: ”Sluta vara så mjäkiga mot regeringen”, så kan man konstatera att Göran Persson som svar på en direkt fråga ordagrant säger: ”Du kommer aldrig att få mig att kritisera mina efterträdare – nej, nej, nej!

 

Vad Göran Persson rent allmänt sagt är att det inte är särskilt svårt att kritisera regeringen och att vi måste skärpa oss lite. Den typen av självkritik uttrycks idag av de flesta socialdemokrater, med någon insikt om det politiska läget. Något angrepp på den socialdemokratiska partiledningen var det allas inte fråga om. Och Göran Persson har överhuvudtaget inte använt ordet ”mjäkigt”, så som det påstås på Aftonbladets första sida.

 

Uppslaget på första sidan och den direkt vilseledande rubriken på sidorna 8 och 9 i lördagstidningen visar med all ömklig tydlighet att Aftonbladet bedriver en infam personkampanj mot Mona Sahlin. Att en kampanj i landets upplagemässigt största tidning då också får ett genomslag i opinionen är ju inte så konstigt.

 

Ser man till verkligheten så gjorde Mona Sahlin i sitt första majtal precis vad Göran Persson i sitt motsvarande tal pläderade för – nämligen sätt åt den regering som närmast stillatigande åser hur arbetslösheten skjuter i höjden.Hej Bengt!

Naturligtvis var det inte en lögn, det kallas för vinkling.
Skulle man lika strikt granska alla så är vi alla lögnare, en syn som jag inte tror att någon tjänar på.

Peter


Bengt Silfverstrand: Vi behöver inte strikt granska allt. Det räcker med att reagera mot uppenbara falsifikat. I det här berörda fallet har Aftonbladet ljugit rakt upp och ner. Göran Persson har inte sagt det som Aftonbladet lägger i hans mun.
Jag tror partiet skulle må bra av att totalneka media någon som helst uppmärksamhet. De lönar sig inte längre.


Bengt Silfverstrand: Nej, det tycker jag inte alls. Det räcker gott om alla som har ett uns av heder och anständighet kvar i kroppen reagerar mot uppenbara lögner som i nu åberopat fall.
Har idag lyssnat på radion och en intervju med Kicki Danielsson, där hon bland annat berättar hur mycket media har förfalskat hennes liv! Ingen går fri från påhopp, vi har en media som bara vill göra ont! Partiledare eller artist ingen går fri!Hittar man inget att skriva om så får man hitta på, detta har visat sig många gånger.

Tyvärr så har vi ingen media som står på vår sida vi har en media som är för Moderaternas regering och mot Mona Sahlin!
Vi kan bara hoppas att alla genomskådar detta.
Det är inte Mona vi skall avsätta det är den moderat ledda regeringen med Reinfeldt i fronten!
Det är dags att syna ledarna i den så skallade alliansen!


Bengt Silfverstrand: Ja, så är det tyvärr, Kerstin. Och därför är det bra om vi som genomskådar bluffjournalistiken upphäver våra röster, och gemensamt vänder de kritiska blickarna mot den ansvariga regeringen Reinfeldt!
Hej på er!

Media har huvudsakligen till uppgift att sälja tidningar för att tjäna pengar, vad är det som är så svårt att förstå med det?

Tydligen är det så att det ger mer pengaklirr att skriva ner socialdemokraterna än det gör att granska regeringen. Det är inget vi kan göra något åt oavsett vad vi tycker om att det är så.

Jag kan själv tänka mig att det är intressentera att läsa om icke-personer som Robinsondeltagare eller uttalanden som inte var helt genomtänkta av socialdemokratiska eller fackliga företrädare än det är att läsa en tydlig granskning av regeringens budgetförslag.

Vi har gemensamt valt att skapa ett samhälle där apan Enzo är viktigare än regeringens propositioner, lite sent att klaga på det nu.

Vi får väl köra en valkampanj på temat att det finns någon stackars delfinunge någonstans som behöver räddas. Det borde ge ett enormt engegemang i vart fall, om folk över huvud taget bryr sig om vad som står i tidningar i vart fall.

Peter


Bengt Silfverstrand: Det är inte alls svårt att förstå att media vill tjäna pengar. Vad det här är fråga om är vad man skriver och förmågan att skilja mellan någorlunda sanning och ren lögn.

Sen har vi förstås begränsade möjligheter att göra någonting åt den skräpjournalistik som också Aftonbladet företräder på nyhetsplats. Vad vi emellertid kan göra är att påtala lögnerna och smutskastningen i de media som vi förfogar över. Och det är precis vad jag nu gjort.

Ditt sista stycke om delfinungen kan man naturligtvis garva åt. Och när jag nu gjort detta, så kvarstår behovet av socialdemokratiska motvikter till den borgerliga mediadominansen.

Välkommen i gänget!
Hej Bengt!

Ville bara tacka dig för att du tar dig tiden att läsa och skriva någon rad om de kommentarer du får till din blogg. Uppskattas mycket.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM