TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


-Sluta gnälla, bly tydliga, tala om vad ni vill! Detta har under lång tid varit det stående mantra som borgerliga monopolmedia (med instämmande av en och annan vilsegången socialdemokrat) försökt tuta i menigheten.
Så blir det första maj.
Och Mona Sahlin tydliggör på ett närmast lysande sätt, det som mera insiktsfulla ändå känt till, det socialdemokratiska alternativet. Mona var offensiv, hon var tydlig och hon var glad. Och turnerade suveränt det huliganangrepp i form av chokladkastning som förekom under talet.

 

Då vänder b-media med Sveriges Pravda, Dagens Nyheter i spetsen, och börjar sluddra om för många vallöften, ”jobben sist” (det sistnämnda rubriken för dagens DN-ledare). Det sistnämnda är ren lögn, ty jobbfrågan var mycket framträdande i både Monas och Wanjas förstamajtal.
Nu kräver borgerligheten kameral redovisning av alla socialdemokratiska initiativ. Men första maj är självfallet inte platsen för finansiering av några vallöften. Definitiv prislapp på reformerna kan sättas först när regeringsskiftet har ägt rum och vi åter har en socialdemokratisk regering. På första maj är det gott och väl att säga att pension är uppskjuten lön och att alla former av lön ska beskattas på ett likvärdigt sätt. Att detta sedan sannolikt får genomföras stegvis är en annan sak.

 

Lika intellektuellt korkat är Henrik Brors försök att under rubriken ”Höjd skatt inget vinnarrecept” med utgångspunkt från en SOM-undersökning hävda att låginkomsttagare , lågutbildade och arbetslösa skulle vara emot höjda skatter. Svaren beror självfallet på hur frågorna ställs. Om man t ex frågar en undersköterska som hotas av arbetslöshet i en kommun p g a av personalinskränkningar i äldrevården, om hon är beredd att betala något mer i skatt för att hon och hennes arbetskamrater ska få behålla jobbet och upprätthålla kvaliteten i vården, ja då är som bl a Stefan Svallfors mera djupgående sociologiska undersökningar visat, en betryggande majoritet av svenska folket berett att betala lite mer i skatt.

 

Att offensiv, glädje, självförtroende och tydlighet är ett budskap som går hem, kan jag för övrigt själv intyga från mitt framträdande på första maj i Tomelilla.”Nu kräver borgerligheten kameral redovisning av alla socialdemokratiska initiativ. Men första maj är självfallet inte platsen för finansiering av några vallöften. Definitiv prislapp på reformerna kan sättas först när regeringsskiftet har ägt rum och vi åter har en socialdemokratisk regering.”

Betyder det att det inte kommer att presenteras någon gemensam ”skattepolitik” innan valet?

Det som är kommunicerat än så läng;

• ”Tredje steget i jobbskatteavdraget”
• ”Förmögenhetsskatt”
• ”Fastighetsskatt”
• ”Höjd skatt på inkomster > 1 mkr”

….ger i runda slängar 20 mdr.

Behövs nog mer för att leva upp till alla vallöften.Bengt Silfverstrand: Självfallet kommer det att presenteras ett gemensamt program med finansiering före valet. Sen haltar din kalkyl. Vallöften behöver inte genomföras omgående efter ett regeringsskifte. Men innan valet måste man vara tydlig om i vilken takt föreslagna reformer beräknas kunna genomföras.
"..... Men innan valet måste man vara tydlig om i vilken takt föreslagna reformer beräknas kunna genomföras."

Ja tänk om borgerligheten varit det! Då tror jag inte vi haft den regering vi har i dag. När Alliansen kopplade in turbon, fick folk dra åt sig andan. Därefter fick en hel del människor dra åt svångremmen!


Bengt Silfverstrand: Precis så är det. Men nu gäller det att samla alla krafter för att avslöja svångremspolitiken.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM