TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Personvalet – Lektion 3 – Nya dokussåpan ”Helgeandsrobinson”

Jag har just sammanstrålat med mina personvalskonsulter Benjamin ”Beauty” Cocktailparty och Ivan den förskräcklige.  Båda verkar mycket avspända inför den stundande nyårshelgen och båda var påtagligt nöjda med den gångna riksdagshösten.

 

Rambo Rimfrost (mitt alter ego):  Nå hur går det med uppladdningen inför det kommande valet?

Beauty: Alldeles förträffligt.  Jag har nyss träffat mina amerikanska rådgivare och fått en del heta tips om hur slipstenen ska dras.  George W. Busch’ recept verkar vara det mest gångbara.  Han är visserligen lika politiskt rudis som Ronald Reagan (”That man is lost without a script” – för att tala med Jesse Jackson), men han är ju bevisligen en hejare på att skaffa sponsorer.  Och det är ju pengarna, och ingenting annat som kommer att gälla i valet 2006.

Rambo Rimfrost: Men vad gäller rösträkningen väljer du väl inte den amerikanska s k

Florida-trouble-vote-modellen?

Beauty: Nja, jag är faktiskt lite kluven här.  Vissa urvalsprinciper måste vi väl ha.  Vi kan ju t ex inte köra med vilka ”trynen” som helst i personvalstider.

Rambo: Jag funderar ibland över vad ”starka” och minst av ödet kända kandidater kan betyda som röstmagneter för sitt parti?  Din personalvalskampanj borde ju ha varit det verkliga lyftet för socialdemokratin i Ladonien?

Beauty: Nej, så blev det nog inte.  Men det viktiga var ju att jag fick många personröster.  Personvalet måste få ökat utrymme.  Personer är inne och partier ute!

Rambo: Och åsikterna då?

Beauty: Ja, här gäller det förstås att laga efter lägenhet.  Åsikter är till för att anpassas.

Rambo: Men vad du är tyst, Ivan.  Hur lever livet i Sjöklave egentligen? Jag tänker förstås då på den beramade utförsäljningen av aktier i AB Nordblåst.

Ivan: Jovars, det blev en anständig kompromiss.  Efter en del turbulens landade det hela i att vi bara behövde sälja ut en del av aktierna.

Rambo: Och hur är det på det ideologiska fältet?  För om jag förstått saken rätt, så anser du fortfarande att partiets ideologi inte får se ut hur f-an som helst?

Ivan: Alldeles riktigt.  Jag håller fortfarande på att det inte räcker att vara medlem i det Socialdemokratiska partiet.  Man måste också sympatisera med dess grundidéer.

Rambo: Det låter betryggande.  Och vad anser ni då om vårt nya partiprogram?

Beauty: Ett modernt och trendigt program helt i den nya tidens och globalsamhällets anda.

Ivan: Det är så f-n heller!  Opportunism är ett bättre ord.  Här säljer vi ut centrala delar av vår ideologi och låtsas som om klassklyftorna och den ekonomiska ojämlikheten vore ett minne blott.  För att inte tala om otydligheten när det gäller vår inställning till privatiseringar av skola, vård och omsorg.

Rambo: Det här låter ju intressant.  Men hur var det Beauty?  På en partikonferens i Ladonien för en tid sedan uttalade du ju dig positivt om bolagiseringen av AB Ladoniahospitalet.  Att döma av ditt tal i parlamentet härförleden hade du svängt i stil med den berömda Alf Svenssonska kyrktuppen.

Beauty: Men det var ju precis som jag sa’.  Det gäller att laga efter lägenhet.  Sedan socialministern pekat med hela handen, lanserat begreppet allemansrätt inom sjukvården, och jag hade läst om att svenska folket inte ville ha några börsintroducerade vinstdrivna sjukhus, så var det bara att vända på klacken.  Gamla och sjuka människor får intge bli någon handelsvara.  Lätt som en plätt!

Ivan: Men dina partivänner i Ladonien har ju, enligt vad jag erfarit, ingenting emot att förskolor och skolor privatiseras. Om gamla människor inte ska få bli handelsvaror, varför i helsike ska barn marknadsanpassas?

Beauty: Den frågan får du ställa till mina partivänner i Ladonien.

Rambo: Något nytt och spännande på gång?

Beauty: Jo, det vill jag lova.  Jag har köpt TV-rättigheterna till Robinson och kommer till våren att lansera en riksdagsvariant på TV-versionen Helgeandsrobinson. En riktig dokussåpa som går ut på att en riksdagsledamot röstas bort varje vecka med början vecka 7!

Vinnare blir den effektivaste kappvändaren.  Häftigt va?

 

Säger Benjamin ”Beauty” Cocktailparty och rusar i väg för att på Café Opera motta

”Stora Opportunistpriset.”2005-12-30, 12:41  Permalink


Vad skönt att få sig ett gott skratt! Helt underbart och med just den härliga ironi, som väll inte kan skada något i det här fallet...eller?

Gott slut på det gamla året samt ett gott nytt år önskar jag (med förhoppningsvis fler skratt).Bengt Silfverstrand: Tack! Jo, att fortsättning följer kan du vara förvissad om. Ett Gott Nytt År önskar jag också dig.
Intressant läsning. Jag tolkar det som att det finns starka krafter inom socialdemokratin (t.ex. skribenten själv) som gärna vill riva upp t.ex. friskolereformen. Det ses ju även bland andra s-debattörer här på s-info.

Jag antar att ni kommer att låta det framgå i den kommande valrörelsen!


Bengt Silfverstrand: Nej, några "reformer", i den mån "friskolereformen" nu kan anses som en sådan, tänker vi inte riva upp. Däremot se till att stärka allemansrätten inom skolan, d v s försöka få stopp på den s k "creaming" som f n pågår, d v s där privatskolor "skummar grädden" genom att profitera på den kommunala skolan i fråga om gymnastiksalar, skolgårdsutrymmen och genom att på många håll strunta i kraven på behörighet bland lärarna. Vi tänker också arbeta för att kommunerna får ett avgörande inflytande över etableringen av privatskolor, eftersom det är kommunerna och skattebetalarna som får stå för notan även för dessa skolor.
Hej Bengt!
Skönt att det fortfarande finns personer som du i partiet som fortfarande kan ha glimten i ögat. Trevlig och underhållande läsning!!

Som jag tidigare sagt överträffar i bland verkligheten dikten och med ens blir jag lite orolig för dig Bengt.
Tänk om "verkligheten" läser detta och stämmer dig för varumärkesintrång (passar väl bra i dessa "marknadens tider")eller för att ha stulit dennes patent!!??? Vore kanske ett bra upplägg för dennes fortsatta marknadsföring och valkampanj att offentligt gråta ut med stora självömkande tårar. All uppmärksamhet är ju bra....

Så alla läsare - skall vi inte starta en insamling till förmån för Bengt att betala försvarsadvokater och rättegångskostnader....

GOTT NYTT ÅR

Lennart
http://www.s-info.se/nilsson

ps. Vad svamlar Paulsson om? ds.
Bengt Silfverstrand: Hej Lennart,

Tack för stödet. Kastar man en sten in i en fårskock, så kan det förvisso alltid vara någon förskalle som känner sig träffad. Men den risken får man ta...

GOTT NYTT ÅR
p.s. Även Paulsson skall få sin beskärda del av min omtanke....d.s.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM