TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Höganäs borgare gör bort sig igen

I går kunde jag berätta om hurusom den borgerliga fyrklövern med moderaterna i spetsen klantat till det i en tung milj fråga – kommunens hantering av hushållsavfallet.  Moderater och kristdemokrater tycker inte man ska satsa på en komplett sortering av avfallet vid hushållet, ett miljövänligt system som en majoritet ställde sig bakom.  Samtidigt ville moderaterna och kristdemokraterna att kommunen skulle säga upp avtalet med det tillsammans med fem andra kommuner gemensamt ägda Nordvästra Skånes Renhållnings AB (NSR).  Även här blev det bakläxa för de två högerpartierna.

 

Men bara diskussionen om att ledande politiker i Höganäs kommun vill dra sig undan

ett samarbete av det här slaget har väckt irritation bland grannkommunerna.  Kan man lita på Höganäs, är en fråga som allt oftare ställs i den nordvästskånska samarbetsorganisationen NOSAM (samarbete mellan nio NV-skånska kommuner).

 

Samtidigt som denna debatt äger rum, har moderaterna drivit igenom ett förslag att kommunen skall lämna  Medelpunkten – ett kommunalförbund för hjälpmedelsförsörjning med 11 nordvästskånska kommuner som deltagare.  Från början var centern och folkpartiet motståndare till beslutet, men sedan moderaterna, hårt sargade av nederlagen i ”stora sopstriden” ställt kabinettsfråga, så fångades de borgerliga ”småsyskonen” in i hagen.

 

Eftersom ett ordentligt beslutsunderlag saknades, begärde vi socialdemokrater återremiss av ärendet till socialnämnden för en beredning värd namnet och för framtagande av underlag som visade på jämförelser med andra alternativ – egenregi eller andra samarbetskonstellationer.  Vi lyckades få till stånd denna återremiss.  Men borgarna kallar nu till nytt kommunfullmäktigesammanträde i mellandagarna för att driva igenom sin vilja.  Detta utan att begärda och logiska utredningar hinner genomföras.  Tala om respekt för demokratin!

 

Och i omvärlden reses alltfler ögonbryn och höjs alltfler röster.  Man kan tydligen inte lita på Höganäs.  Dom är bara ute för att plocka russinen ur kakan, inte solidariskt vara med att ta ansvar även för svåra beslut.  Trist för alla oss som ser till helheten, men typiskt för borgerlig politik med egoismen som ledstjärna.2005-12-20, 13:01  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM