TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

-Offentliganställda är tärande

-Offentliganställda tillhör den tärande sektorn förkunnade folkpartiets jämställdhetstaleskvinna Tina Acketoft i en debatt i radions P1 mot arbetsmarknadsutskottets ordförande Anders Karlsson (s) i måndags, 13 december.

 

-Undersköterskor, barnskötare, förskollärare, poliser m fl.  Släng er i väggen!  Folkpartiet har talat.

 

 2005-12-14, 09:41  Permalink


Signaturen ante huga uppmanas omedelbart upphöra med "förföljandet" av Bengt Silverstrand. Fortsätter denna idioti kommer signaturen att spärras.Bengt Silfverstrand: Tack för det! Om det kommer ytterligare ett inlägg av samma karaktär som tidigare, så utgår jag från att han spärras.
Indelningen av ekonomin i "närande" och "tärande", som myntades av förre s-riksdagsmannen Bo Södersten, är misslyckad. Den ger felaktiga associationer, och bygger på knasiga resonemang, oavsett vilken politisk och ekonomisk grundsyn man har.

Jag ser detta från en annan (liberal) sida än Bengt Silverstrand. men delar ändå kritiken. Vissa "modeller" och liknelser är helt enkelt bara fel och fåniga, och ställer till med oreda i diskussionerna, för alla parter. Ingen vinner i längden på sådant.


Bengt Silfverstrand: Därom kan vi vara överens.
Jag tror jag förstår vad hon menade med tärande, men det är ett exceptionellt korkat ordval. Lite mer måste man faktiskt tänka efter när man skriver eller talar, ordval är viktigare än vad många tror.


Bengt Silfverstrand: Jomenvisst.
Ja, även inom vissa delar av arbetarrörelsen (vissa delar av fackföreningsrörelsen) finns den galna idé om att offentligt anställda är tärande.


Bengt Silfverstrand: Precis. Och även där måste vi tillsammans bekämpa dem.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM