TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


”Min idé om Sverige har inte ändrats. Landet förblir troget sina idéer och sin politik. Det representerar ett socialistiskt ideal, det betyder något.” Detta säger årets nobelpristagare i litteratur, Le Clézio.

 

I den intellektuella omvärldens föreställningssfär är med andra ord Sverige fortfarande ett socialistiskt föredöme. Och alla klentrogna som trodde att socialismen var död, uppäten av nyliberalismen. Ända fram till de yttersta av dessa dagar, då nyliberalismen världen över dricker gravöl och borgerliga regeringar plockar fram både Keynes och Marx ur bibliotekens bokhyllor för att härur hämta moraliskt och pedagogiskt stöd för kraftfulla regeringsinsatser, allt i syfte att rädda banker och företag undan förgängelsen……
Leve socialismen!Jovisst, så som du ser det kan man också se Le Clezios uttalande om man vill vara positiv. Min egen första reaktion kan du läsa på bloggen "Vad vet nobelpristagaren om socialismen?" den 8 december.


Bengt Silfverstrand: Hej Kjell-Åke,

Visst kan man fråga sig vad nobelpristagaren vet om socialismen. Men samtidigt tror jag att många intellektuella på den internationella scenen har en ganska god bild över att det går att bedriva välfärdspolitik enligt svensk modell och att detta är en form av socialism som visat sig framgångsrik.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM