TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Att borgerligheten skulle kritisera den röd-gröna trepartiuppgörelsen var naturligtvis väntat. Bakom kommentarerna går ändå som en röd tråd att detta är det alternativ som borgerligheten mest av allt fruktar. Ty nu går det knappast längre att peka på splittring på vänster sidan. Att det finns meningskiljaktigheter mellan de tre samarbetspartierna är en sak. Men det går lika lätt att peka på sådana skillnader inom b-alliansen.

 

Lika förutsägbart ansåg jag det i min gårdagsblogg på detta tema vara att det kommer att dyka upp grämelsens söner och döttrar även inom s-lägret. Personer som i ena stunden talar om behovet av förnyelse men i nästa ögonblick är tillbaka i de gamla hjulspåren med 50- och sextiotalsstämplar på vänsterpartiet.
Vad har t ex dagens vänsterpartister i Erik Laaksos ålder att göra med Hilding Hagberg eller CH Hermansson?

 

Men riktigt patetiskt blir det när Laakso m fl inte nöjer sig med att ifrågasätta den nu träffade uppgörelsen utan måste lägga på ett par rejäla lager av gråtmild fernissa, typ JAG HOPPAS ATT JAG HAR FEL…… De har naturligtvis läst vad potentater som Lars Stjernkvist och Kjell Olof Feldt haft att förtälja i ämnet.
När Laakso misstänker att den nu presenterade lösningen ”är en eftergift åt en ganska liten men mycket högljudd internkritisk grupp inom socialdemokratin,” så vittnar detta om två allvarliga luckor i kontaktnätet.

 

1. Träffar Laakso aldrig ”socialdemokrater i vimlet”, folk på stormarknaderna, på idrottsplatser, på arbetsplatser, i s-föreningar, i facket och andra folkliga arenor? Har ni så dålig kontakt med gräsrötterna att ni inte av reaktionerna efter det första olyckliga s-utspelet kan avläsa var partiopinionen finns idag?

 

2. Är den socialdemokratiska partistyrelsen och LO-förbunden ”en liten internkritisk grupp inom socialdemokratin”?
Sen vore det förstås roligt och intressant att höra vad det är i dagens vänsterparti, det parti som ställt upp på femton socialdemokratiska ekonomisk-politisk tunga paket som oroar herrar Laakso, Nilsson, frk/fru Olsson m fl grämel(s)ens söner och döttrar……Det är väl klart att en del är skeptiska.
S har ju alltid velat ha mandat för eget styre.
V har ju många inom S sett snett på i alla tider
och Mp har man sett skeptiskt på sen partiet
bildades. Med internet och bloggar så får du inse
att partipiskan inte längre når ut på alla sympatisörers
ryggar utan att det måste vara OK att få tycka vad man vill. Även som S sympatisör, medlem och ev bloggare utan att behöva ställa sig in i ledet av dig Bengt, och andra.


Bengt Silfverstrand: Visst får man vara skeptisk och visst får man tycka vad man vill som socialdemokrat. Och detta gäller väl då förstås även mig? Eller?
Jag grämer mig inte. Däremot tycker jag att du är en förfärlig företrädare för vårt parti. När du inte vill svara på direkta frågor skriver du istället ett nytt inlägg med invektiv och personangrepp. Du respekterar inte andra åsikter än dina egna och tror att du vet vad majoriteten av partimedlemmar vill. Ja, naturligtvis har du Bengt talat med fler än alla vi andra, men vi som kanske är mer bildade än du vet hur ett urval ska göras för att man ska kunna draga några slutsatser.
När jag gick med i partiet varnades jag: Vet du inte att sossar är DUMMA? Idag kan jag säga: Dumheten är inte besvärande men besvärande är att det finns en del högljudda jubelidioter som tror att de är förmer än andra.


Bengt Silfverstrand: Jassåminsann, är du socildemokrat Eva. Det var ju intressant att veta. Men bevare oss för socialdemokrater som tror sig vara mer bildade än andra och som tycker sig ha monopol på vilka slutsatser man ska dra av opinioner. Efter att först ha förklarat sig veta mer än andra, avslutar Eva O. med en praktfull vurpa genom att beskylla andra för att hysa just den egenskapen.
Jag har självfallet inte något "monopol på vilka slutsatser man ska dra av opinioner". ????? Jag menar att utan en undersökning med rätt urval och metod kan du inte säga ett skvatt om vilka åsikter som är förhärskande i opinionen. Jag har vidare inte "beskyllt någon för att veta mer än någon annan". Hur och varför skulle jag göra det?? Jag ska inte försöka lära en gammal (**)hund att sitta, men kan ju nämna att jag ogillade att bli tillfrågad om mitt civilstånd. Brukar du fråga män om det?Bengt Silfverstrand: Ingen med någorlunda kännedom om rörelserna inom rörelsen kan väl ändå tvivla på att en mycket gedigen majoritet av de socialdemokratiska väljarna ställer upp på den trepartiuppgörelse vi nu sett träffas mellan s, mp och v.

Svaret på din avslutandee fråga: När jag i sammanhanget om grämelsens söner använde samlingsnamnet herrar så tyckte jag att jag av ren artighet också kunde skriva frk/fru Olsson. Det är ju heltäckande och kräver inte något som helst besked om ditt civilstånd.
Du frågar vad det egentligen är som dessa högersossar grämer sig över och vill med sina oftast dunkelt politiskt uttalade frasologier?

För mig är det inte svårt att uttyda att dessa högersossar, liksom sina närbesläktade vänner bland högeralliansarna, vill ha sänkta skatter, fortsatta avregleringar och utförsäljningar av våra gemensamma tillgångar samt en fortsatt vinstdrivande kommersialisering av våra samhällsnyttiga välfärdssystem. Däremot kan de, något oegentligt, tänka sig att med skatterna subventionera överklassnära hushållstjänster. För då kan de i det marknadskommersialiserade samhälle de vill uppnå med egna pengar köpa den välfärd och den status de vill ha. Dessa högersossar uppvisar en nedlåtande skyll-dej-själv-attityd mot de obemedlade behövande arbetslösa, sjuka och ensamstående föräldar bl.a i samhället. Dvs, just dessa behövande människor som socialdemokratin sedan sin tillblivelse månat om och sedan tidigare sett till att ge dem hopp och trygghet för att kunna kravla sig upp ur sina lågstatusliv och kunnat ta del av samhällets, genom skatteomfördelningar, solidariska utbud av utbildning, läkarvård och äldreomsorg.
Nej det finns inget av socialt demomokratiskt värde som dessa högersossars kan tillföra vårt parti. Detta till skillnad från vänsterpartiet som vill återupprätta den offentliga välfärden!

Bengt Nilsson, sosse
Bengt Nilsson

Har du haft mardrömmar i natt?
De människor du talar om hittar du i Alliansen och där finns väl knappast några sossar? :-)))
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM