TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Idétorkan hos SVT och behovet av att haka på en hatkampanj mot Mona Sahlin tycks för närvarande gå hand i hand. Lyssnade igår till Janne Josefssons debattprogram. Häpnade över hur någon, med annat än avsikten än att underblåsa en ny ”Mosa-Mona-kampanj”, kan komma på något så korkat som att diskutera Mona Sahlins ledarskap i samband med några opinionsundersökningar som visar på en nedgång för socialdemokratin. Ett opinionsfall som dessutom kan ha brutits om man får tro den senaste mätningen.

 

Mona Sahlin gjorde i samband med en presskonferens tillsammans med Miljöpartiet det förhastade uttalandet att utesluta vänsterpartiet ur en tilltänkt röd-grön regeringskoalition.
Hon tog omgående konsekvenserna av sitt misstag och driver nu aktivt arbetet med att försöka ena (s), (v) och (mp) om ett mera djupgående samarbete
. Att döma av uttalanden från både Lars Ohly och Peter Eriksson vid gårdagens intervju med KG Bergström, så har samtalen mellan de tre kontrahenterna redan gett vissa positiva resultat.
Och bortsett från konstruktiva inlägg av Jens Orback och statsvetaren Ulf Bjereld så var det ledande Mona-hatare som Lotta Gröning och Paul Ronge som mest fick breda ut sig i gårdagens ”Janne Josefssondebatt”. Stackars Ronge tyckte till exempel att det var brist på ledarskap att Mona ändrat sig om sin inställning till vänsterpartiet. Sedan när blev det fel av en politisk ledare att ändra uppfattning i en fråga där partiopinionen pekade så tydligt i riktning mot att samarbetet ska omfatta både (mp) och (v)?

 

Stefan A. Johansson kvalificerar sig med sitt inlägg väl till det torftiga sällskapet ”Mosa-Mona”. Genom att rada upp Mona Sahlins olika uppgifter och roller inom parti och regering, kryddat med en egen s k kommunikation försöker Johansson göra gällande att Mona egentligen inte åstadkommit någonting som kan kallas ledarskap.
Detta vittnar om en avsaknad av elementära kunskaper om hur enskilda individer fungerar i det kollektiv som ett parti och en regering utgör.

 

För det första visade Mona Sahlin under sin tid som arbetsmarknadsminister prov på både handlingskraft och politiskt civilkurage. Hon vågade ta ansvar för åtgärder som både hon, regeringen och vi i riksdagsgruppen visste var impopulära men nödvändiga. Hon imponerade med samma civilkurage, självkritik och kommunikationsförmåga i samband med avslöjandet av den s.k Tobleroneaffären. Jag avslöjar inga större hemligheter om jag säger att det var några verkliga mansgrisar, varav en i riksdagsgruppen, som drog undan mattan för Mona den gången.

 

Trots svinaktigheterna från bl a s k partivänner och en mediakampanj som
i sina överdrifter slår det mesta i den genren, så visade Mona prov på en enastående överlevnadsförmåga och kom igen med besked i politiken
. Hon återkom till tunga ministeruppdrag och skapade stor respekt genom sin förmåga att tala med väljare och allmänhet på ett sätt som inte många politiker behärskar.
Även om hon sedan inte var den förste som tillfrågades att bli partiledare efter Göran Persson, så var valet i den situation som uppkom självklart. Mona valdes också till partiledare med stor uppslutning. Den var t ex total i det socialdemokratiska partidistriktet.

 

När Stefan A. Johansson i sin bloggavslutning med hänvisning till sin hemmagjorda ”meritlista” påstår att Mona Sahlin ”ej har uppnått några positiva resultat frånsett egen vinning som minister” och därför inte är lämplig att efterträda Göran Persson, så är detta ingenting annat än kvalficerat, okunnigt skitprat.Mona var som bäst tredjehandsvalet för (s). Förstahandsvalet blev kallblodigt mördad och andrahandsvalet hade redan ett bättre jobb.

Då är det inte konstigt ifall det finns kritik inom de egna leden.


Bengt Silfverstrand: Detta med första-andra och tredjehandsalternativ är bara trams. Det blev en stark uppslutning till Mona när vi kommit så långt i processen.

Att andrahandsvalet Margot Wallström inte accepterade beror naturligtvis att hon har en betydligt lugnare position som EU-kommissionär. Hon saknar också den oförvägenhet och det politiska mod som det innebär att stå i skottgluggen som ledande politiker på nationell nivå.

Nej, det är aldrig konstigt att det blåser i toppen. Det är arten av kritiken, den låga nivån, typ gårdagens Janne Josefsson-debatt som måste ifrågasättas.
Bra Bengt att du också river i. Om det nu finns bloggare som tycker att det är viktigare att älta personfrågor än de oerhörda krisproblem vi har så finns anledning erinra om att S-info har en policy med inriktning att eftersträva en saklig och konstruktiv debatt, att diskutera sak inte person.


Bengt Silfverstrand: Ja, nu finns det verkligen anledning för partivänner runt om i landet att ryta till mot den eländiga propaganda som pågår mot Mona.
Fatta Chansen för borgarna att vinna nästa valet är inte politiken. Det är smutskampanjen mot partiledaren. Så vann man även förra valet mot Göran. Nu ska man krossa Mona. Så försökte man mot Palme också.

Borgarna vill inte tala politik de vill hålla så tyst som möjligt om sitt mygel där det gäller att undvika skatter roffa åt sig stora inkomster , smota från förmögenhetsskatt.
Självklart är det inte sådant som vill omtalas utan hellre rikta en miedakampanj mot Mona.
Och de största och flesta dagstidningar är borgeliga.

Så Sossarna måste sätta in alla krafter för att kontra anser jag.

jag törs ge mig den på när valdebatter kommer igång då kommer alltid högern äknas som vinnare oavsett vad som sägs.
Det är logiskt när media är höger.


Bengt Silfverstrand: Instämmer.
Sossarna är rådlösa och har tappat "bollen" till motstånadren. Medan Aliansen dikterar både tempot och taktiken så har sossarna bara sitt försvar att ta till.
Med ord som, utanförskap, arbetslinjen, personligt ansvar, skyldigheter och rättvisa beskriver regeringen verkligheten.
Monas bidrag i denna gren; sataniskt, elakt och öppna och stängda dörrar. Man får tycka vad man vill men visst saknas Göran Perssons retoriska kunskaper.


Bengt Silfverstrand: Så tycker uppenbarligen inte svenska folket, som trots det borgerliga övertaget i media fortfarande är beredda att rösta fram ett vänsteralternativ i politiken.
Inlägg där rätt förnamn och efternamn uppenbarligen inte angetts och varit inriktat på personangrepp med skymfande ordval har raderats.
Skymfande ordval ?
Nej, Moderator.........
Det är väl bara så att Ni inte tål kritik.
Inte heller fakta........!
Censur har hela tiden varit ett riktmärke för S.

Vanligt folk får inte komma till tals.
Törs du ta en debatt om detta, Moderator ?


Bengt Silfverstrand: Att detta inlägg får stå kvar är väl ett bevis så gott som något på att det förhåller sig precis tvärtom mot vad du påstår.
Signaturen Boris P uppges ange eget förnamn och efternamn i kommande inlägg. Om så inte sker kommer inlägg att raderas och om det upprepas spärras signaturen.
"Trams"?

Det är ett obestridligt faktum, vilket du själv antyder i andra stycket i din kommentar till mig.


Bengt Silfverstrand: Vad jag menade var förstås att det är trams att ange just detta med "tredjehandsalternativ" som något förklenande för Mona Sahlin. Hon var och är en stark företrädare för det socialdemokratiska partiet,
I varje sunt och demokratiskt parti måste man kunna ha kritiska synpunkter på partiledaren/partiledningen.
Många här är förbannade och kallar det kampanj etc.
Det är kanske ett betydligt större problem!


Bengt Silfverstrand: Visst ska man kunna kritisera partiledaren. Jag var t ex själv kritisk mot Mona när han med ett "pennstreck" avfärdade vänsterpartiet i den beramade presskonferensen tillsammans med miljöpartiet. Men som den skicklige politiker Mona är så insåg hon snabbt sitt misstag och nu pågår konstruktiva diskussioner med både (v) och (mp).

Vad som nu på vissa håll pågår är emellertid något helt annat. Det rör sig om en infam kampanj som är så genomskinlig att till och med skumögda personer borde upptäcka skändligheteterna.
Bertil Lund skriver: Fatta chansen för borgarna att vinna nästa valet är inte politiken. Det är smutskampanjen mot partiledaren. Så vann man även förra valet mot Göran. Nu ska man krossa Mona. Så försökte man mot Palme också.

Av någon konstig anledning, när man läser sossebloggar, så ska man nog vara försiktig med ordet smutskastning. Precis som en socialdemokrat aldrig skulle tala illa om stadsministern och andra stadsråd? När jag, som är opolitisk, läser vissa socialdemokraters bloggar, ägnas det mesta om att smutskasta alliansen.

Ordet självkritik verkar inte finnas i vissa sossars sfär?

I opinionsarbetet ska det regerande partiet granskas. Vore klart bättre om vissa sossar kunde vara mera nyanserade, än att bara ägna sig år rena skymfningen och trakasserierna mot vissa. Kritik är bra, men då ska den vara nyanserad.

Det jag också, som inte tillhör något parti, har märkt är att intern kritik verkar vara livsfarlig. Har någon en egen uppfattning om Mona Sahlin, då är den personen mindre vetande hos vissa.

"Man ska inte kasta sten i glashus, eller kasta glas i stenhus"

RolfM
Opolitisk obeservatörBengt Silfverstrand: Om du inte uppfattat själkritiken inom (s) så är du både lomhörd och blind. Det är en väsentlig skillnad på kritik och hatkampanj. Och det är just hatkampanjen mot Mona som det finns anledning att för alla demokrater att ta avstånd från.

Av ditt inlägg framgår sedan att du gjort dig skyldig till falsk varudeklaration. När någon kallar sig "opolitisk" så har man starka skäl att misstänka att det rör sig om en borgare bakom beteckningen.
Tack Bengt för svaret!
För egen del så har jag ingen som helst kontakt med någon annan i denna fråga utan det är min helt egna åsikt och synpunkter. Mvh F.
Bengt Silfverstrand skriver att jag är lomhörd och blind.
Vad är skillnad mot hatkampanj inom egna partiet och dess ledare och hatkampanjer mot alliansens folk?

Du misstänker jag är "borgare", men där har du fel. Jag sympatiserar med vissa delar av alla partier och har uppfattning om politik som jag anser bra för Sverige.

Jag förväntade mig inte något annat svar än det Bengt gjorde. Har man inte Bengt Silfverstrands uppfattning i frågor, då är man mindre vetande och har alltid fel och ibland idiotförklarad.

Kan man inte respektera att folk inte alltid har samma uppfattning än man själv har, då ska man inte hålla på med politik. Och detta gäller folk från alla partier.


Bengt Silfverstrand: Ja, mitt omdöme byggde på det faktum att du inte upptäckt det uppenbart påtagliga, nämligen att det pågår en osmaklig kampanj mot
Mona Sahlin. Något motsvarande är lika uppenbart inte fallet vad gäller b-alliansen.

Du tar också grundligt fel om du inbillar dig att jag inte respekterar andra uppfattningar än min egen.

Jag har i flera tidigare blogginlägg framfört kritik också mot mitt eget parti och mot Mona Sahlins förhastade utspel om vänsterpartiet som inte önskvärda i ett röd-grönt samarbete.

Men steget är ju långt mellan att vara kritisk och att vara hatisk.

Så välkommen åter med dina synpunkter med förhoppningen att även du upptäckt att det finns personer som inte skyr några medel för att göra livet surt för starka politiska ledare. Både Göran Persson, Olof Palme m fl fick känna av samma sorts skändligheter som de vilka nu möter Mona Sahlin.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM