TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Lyssnade med stigande intresse på Per Nuders framträdande i SVT:s morgonsoffa. Det var en helt annan Per Nuder, än den ibland alltför forcerade och arrogante Nuder i ministeruniform.
Lugnt och sakligt och utan minsta bitterhet förklarade han bl a sina relationer till Mona Sahlin och Göran Persson. Visst framkom det att det skurit sig en del på slutit i samarbetet med Göran Persson. Och visst blev han besviken på att Mona ratade honom som ekonomisk-politiskt talesman till förmån för Tomas Östros.

 

Men han var samtidigt mån om att lyfta fram helhetsbilden. Hans nära samarbete med Göran Persson och den betydelse denne haft för Nuders snabba avancemang i partitoppen. Och hans mångåriga personliga och politiska frändskap med Mona Sahlin. Även den person som övertagit hans roll i partitoppen och ”skuggregeringen” – Tomas Östros fick en ”ros utan taggar”.

 

Många exempel visar att det är svårt att prestera trovärdiga och läsvärda memoarböcker allt för tätt inpå avslutad politisk karriär,  eller "periodslut" i karriären (borde väl gälla Per Nuder). Kjell Olof Feldts ”Alla dessa dagar”, som utkom mitt under brinnande valrörelse 1991 är ett belysande exempel. Intressant och läsvärd – ja, men med inte obetydliga övertoner av bitterhet och övervärdering av den egna rollen.

 

Innan något definitivt omdöme om Per Nuders i dag utkomna bok ”Stolt men inte nöjd” avges ska jag givetvis läsa densamma.
Men efter att ha lyssnat på hans i media hittills gjorda uttalanden om socialdemokratisk politik och dess aktörer i hans omgivning – och då inte minst den uppriktiga och nyanserade insatsen i SVT:s morgonsoffa, där han också förklarade att han är beredd att fortsätta arbeta för socialdemokratin, är jag redan nu beredd att säga.

 

Välkommen tillbaka i partitoppen, Per Nuder.Hej på dig Bengt!

Såg inte inslaget, men läste en del citat ur någon av dagens alla tidningar.

Det ska bli spännande att läsa hans bok, för han har varit lite anonym.
Kanske inte för er som har varit med länge, men den tiden jag har varit "med" har han varit i "bild" mycket men mycket mer vet jag faktiskt inte.

Som sagt, det ska bli spännande.

Hälsn LiZa Sahlén

http://www.s-info.se/sahlen


Bengt Silfverstrand: Hej Liza,

Lika spännande tycker jag det ska bli även om jag "varit med länge" och kunnat iaktta Per Nuder på nära håll.
Det är inte mycket för Nuder att räkna med, alltså Silfverstrands välkomnande. Tror inte det påverkar Nuders partitoppambitioner. Det blir inget mer monopol för Nuder på regeringskansliet och statsrådberedningen.


Bengt Silfverstrand: En fullständigt irrelevant kommentar i sammanhanget. Mona Sahlins byte av ekonomisk-politisk talesman var strategiskt riktigt. Men observera att hon ville ha Per Nuder kvar i laget, låta vara på andra positioner.

Under alla omständigheter torde partiet tjäna på att en så kompetent politisk kraft som Per Nuder är beredd att satsa på politiken även framöver.
Adrian Du skriver "Det är inte mycket för Nuder att räkna med, alltså Silfverstrands välkomnande." ... i meningen läser jag in en överlägsen attityd både mot BS och Nuder som om du vill blåsa upp dina egna fjädrar lite grann. Kul Adrian att du är vördsam mot gråryggarna i partiet, det bådar gott för din egen ålderdom.

http://bloggarna.se/webedit/ace/aa.asp?ankare=8okt22&sidaid=395#8okt22
Bloggaren KAS
Bengt,

Det är synd att du bor så långt bort, det skulle vara väldigt roligt att ha en samtals stund med dig.

Det är intressant att att få lyssna, fundera och fråga om hur det har varit med saker och ting.

Det året jag gick på aftonskolan, hade vi många bra föreläsare.

Otroligt spännande stunder, och möta människor som varit i det politiska-fackliga arbetet.

Du får helt enkelt höra av dig, när du är i stockholms-trakten, så vi får träffas några glada bloggare för en sittning, med gott kaffe och berättarlust.

Hälsn LiZa

Elizabeth Sahlén Karlsson (s)
http://www.s-info.se/sahlenBengt Silfverstrand: Hej Liza,

Tack för dina vänliga ord. Visst skulle det vara roligt med ett personligt samtal. Jag lovar höra av mig, när jag är i Stockholmstrakten, vilket fortfarande händer.

Vi hörs.
Hej!
Vill i all enkelhet meddela att Pär stavar med ä.

Mvh
NathalieBengt Silfverstrand: Tacl för upplysningen- Ska skriva Pär i fortsättningen.
2009-01-10

Först nu har jag fått låna Stolt men inte nöjd på
Åsa bibliotek. Och glöm inte undertiteln " En kärleksförklaring till politiken". Den är också en kärleks-förklaring till socialdemokratin! Jag läser boken med glädje och stort intresse - och tycker mer och mer om Pär.
Med den värme och det engagemang han lyser med i
boken får jag tanken att kan han bjuda på samma värme och engagemang i samtal med människor, så är det
kanske han som kan ge vår partiorgansation ut i dess
minsta delar den gnista vi nu så väl behöver.
Varma röda hälsningar
Inger
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM