TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Drevet fortsätter….

Uppenbarligen upprymda över att deras ofullgångna politiska alternativ till socialdemokratin nu slipper synas i sömmarna fortsätter borgerligheten sin vämjeliga kampanj mot regeringen för bristande samhällsansvar i samband med Tsunamikatstrofen för snart ett år sedan.

 

Det kan vara värt att citera åtminstone en från den ensidiga drev- och syndabockspolitiken avvikande röst.  Centerpartistiska Skånska Dagbladet skriver i en ledarkommentar den 2 december att ”Samhällets ansvar för en katastrof på andra sidan jordklotet måste förbli begränsat,” och fortsätter: ”Tsunamin var en icke-förutsebar händelse.  Fleralet inblandade hade förmodligen inte ens kännedom om ordet tsunami eller om de fruktansvärda effekterna av de jättelika flodvågor i spåren av en jordbävning-  Nyhetsmedia gav också dålig vägledning…..Vi kan kräva att svenska regeringen och myndighetssverige har en beredskap för att hantera kriser i vårt eget land ocvh i vårt eurpeiska närområdet, det senare i synnerhet sedan vi blev medlem i EU.  Men såväl den enskilde turisten som olika researrangörer måste göra egna riskkalkyler när massturismen från Sverige söker sig till mycket avlägsna platser.”

 

Tänkvärda ord som också associerar till nyliberalismens krav på att den enskilde ska ta ett större ansvar för sina egna liv och att statens inflytandesfär ska minska.  Risk i stället för trygghet är ju bärande element i moderaternas program: ”Land för hoppfulla”. 

 

Så avslöjas hyckleriet!2005-12-05, 11:47  Permalink


Det ska bli intressant att återbesöka denna blogg efter valet för att se dig skylla valförlusten på berättigad kritik mot en inkompetent och feg regering.


Bengt Silfverstrand: Nu pratar du i nattmössan. Den borgerliga oppositionen är självfallet lika lite ansvarig för Tsunamikatastrofen som s-regeringen. Vad kritiken mot den borgerliga oppositionen handlar om är dess drevmentalitet. Vad gäller kompetensen så är det lätt att hänvisa till Sveriges utomordentligt starka ekonomiska position i ett internationellt perspektiv. Annat var det när Bildt och Co. höll på att förstöra landet.
Måtte inte framtidens läroböcker i historia påverkas av den historierevisionism som präglar det socialdemokratiska partiet. Det är allmänt känt bland flertalet ekonomer att den ekonomiska krisen främst orsakades av socialdemokraternas totalt ansvarslösa politik under 80-talet. Fråga Kjell-Olof Feldt om hur nöjd han är med den politik som bedrevs på den tiden.

Man talar väldigt tyst om att de förslag som lades fram av den socialdemokratiska skuggregeringen innehöll försiktigare besparingar än vad de borgerliga genomförde. När ska sossarna ta sitt ansvar och sluta skylla 90-talskrisen på moderaterna?

"Drevet", vilket i de flesta demokratier uppfattas som helt normal kritik, gäller inte katastrofen som sådan utan hur regeringen och berörda myndigheter hanterade den. En sak är säker: sossarna kan inte vinna valet på propaganda om sin förträffliga regeringsduglighet.


Bengt Silfverstrand: Nej, förhoppningsvis kan inget parti vinna något val på propaganda. Men socialdemokratins bevisade och statistiskt belagda uppryckning och utveckling av den ekonomi som kördes i botten av regeringen Bildt är under alla förhållanden en plusfaktor i kommande val.

Ingen har förnekat att det begicks misstag i hanteringen av Tsunamikatastrofen. Det är de orimliga proportionerna i kritiken som det finns anledning att reagera mot.
Var fanns all socialdemokratisk vilja till förlåtelse när Skandiadirektörerna gjorde bort sig? Då var det ingen som ryckte ut till deras försvar. Ingen tyckte att man skulle lämna dem ifred, så att de kunde "ta ansvar" och själva ställa till rätta sina misstag. Naturligtvis.

Se denna kolumn i AB:
http://tinyurl.com/b4uv9

Dessutom: Mycket tyder på att Göran Perssons närmaste man, den s-märkte politruken Lars Danielsson, har ljugit för katastrofkommissionen angående en central del av händelseförloppet. Danielsson har inför kommissionen vittnat om mobilkontakt med Hans Dahlgren på UD redan på söndagen, men Dahlgren där har via utdrag från sin mobiloperatör bevisat att detta är lögn.

Varför ljög Danielsson för komissionen?

Eller var det den andre s-politruken Dahlgren på UD som ljög? Och varför?

Och vad tycker statsministern själv om att minst en av hans närmaste s-tjänstemän har ljugit inför för kommissionen? Är det inte straffbart?


Bengt Silfverstrand: Stackars Paulsson! Skandiadirektörerna sysslade med fiffel som jag inte ens sett Reinfelt försvara.

Obestyrkta påståenden om lögner hör inte hemma i en seriös debatt. Strama upp din diskussionskonst annars har du inte på dessa sidor att göra.
Då kan ju herr Silfverstrand inte ha något emot att oppositionen påpekar den nuvarande regeringens oduglighet (bevisad genom kommissionen) om man själva tänker fortsätta skylla 90-talskrisen på regeringen Bildt (lögn, eftersom det råder enighet om socialdemokraternas skuld till denna)?


Bengt Silfverstrand: Mot misstag begångna i en situation som ingen kunde förutse och där fyra nordiska regeringar agerande ungefär likadant ska ställas den duglighet som bevisas av att Sverige idag har en tillväxt som ligger i Europatopp och en produktivitetsökning som ligger i världsklass, även de s k "asiatiska tigrarna" inräknade.
Läs gärna den här tankeställaren!

Finland behöver ingen syndabock.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,742062,00.html
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM