TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Skäms kristdemokrater!

Barnbidragshöjningen  i oktober betyder extra pengar till jul för de flesta barnfamiljer.  Men fattiga familjer många kommuner kan bli utan höjt barnbidrag.  I NV-skåne aviserar flera kommuner, de flesta med borgerligt styre, att man kommer att sänka socialbidraget i motsvarande grad.

 

I socialdemokratiskt styrda Bjuv och Helsingborg anser man det självklart att också de familjer som har försörjningsstöd genom socialbidrag ska få nytta av att barnbidraget höjs.  Men i borgerligt styrda Örkelljunga kommun med kristdemokraterna  i spetsen räknar man ökningen av barnbidraget som inkomst och minskar därför socialbidraget. Den kristdemokratiske kommunpolitikern tillika chefen för individ- och familjeomsorgen i Örkelljunga Christer Unosson ser det som en självklarhet att socialbidraget ska minskas med summan för barnbidragshöjningen.  Han har än en gång avslöjat att han är i total avsaknad av skamkänsla.

 

 

Tala om förakt för de fattiga. Samma kristdemokrater och övriga borgare i Örkelljunga, med undantag av folkpartiet, som för en tid sedan ville dra ner stödet till särvuxeleverna slår nu ytterligare ett slag mot samhällets svaga.  Samtidigt som kristdemokrater runt om i landet predikar kärlek till nästan och särskild omsorg om samhällets svaga och fattiga i söndagskyrkan, slår de till med ekonomisk svångrem mot samma grupper på måndagen. 

I Höganäs kommun väcker vi socialdemokrater nu en motion med förslag om att barnbidragshöjningen ska undantas från inkomsberäkningen av försörjningsstödet/socialbidraget.  Solidaritet med samhällets svaga och utsatta får inte bara bli en skrift i vatten.2005-12-01, 13:39  Permalink


Försök inte skylla ifrån er. Ni socialdemokrater hade chansen att i samband med detta höja socialbidragsnormen för barnfamiljer, ni sa nej. Din regering ville inte att socialbidragstagande familjer skulle få ett plus av det höjda barnbidraget.

De borgerliga följer alltså de regler som _ni_ har skapat. Ni borde stå för er politik och inte smutskasta andra för att de följer ett regeringsbeslut som _ni_ tagit.


Bengt Silfverstrand: Du pratarr i nattmössan. Socialbidragsnormen kommer att höjas efter årsskiftet och det är upp till varje kommun att avgöra nivån på socialbidragen. I Helsingborg och Bjuv för att ta några exempel på s-styrda kommuner låter man barnbidragshöjningen slå igenom fullt ut för familjer som uppbär försörjningsstöd. Socialdemokraterna föreslår samma sak i borgerligt styrda Höganäs.

Politik gör med andra ord skillnad.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM