TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Svenska Naturskyddsförenings och Svenskt Vattens undersökning som visar på stora utsläpp av nonylfenoletoxylat i våra vattendrag, har fått vår EU-parlamentariker Åsa Westlund att reagera. De stora utsläppen kommer från kläder som tvättas.

 

Nu kräver Åsa Westlund en ny EU-lagstiftning för att komma till rätta med detta miljöproblem. Det gör hon alldeles rätt i. Det är inte så ofta våra EU-parlamentariker ”ryter till” om EU-lagstiftningen, och när det nu sker så ska det givetvis uppmärksammas och ”rosor” utdelas.

 

Men mot bakgrund av den nu aktuella debatten om den arbetsrättsliga lagstiftningen inom EU, där våra EU-parlamentariker hittills närmast uppträtt som försvarsadvokater och inte velat koppla utslaget i den s k Lavaldomen till det nya EU-fördraget, så måste frågan ställas.

Är du, Åsa Westlund också beredd att ”avgifta” den EG-rätt som gör domar som Lavalmålet och Ruffertmålet möjliga? Stödjer du det skånska partidistriktets och LO-distriktets i Stockholms län uppfattning att Sverige ska avvakta med ratificeringen av det nya EU-fördraget tills vi får garantier för svenska kollektivavtal och svensk arbetsrätt?Ja, Bengt. En högst relevant fråga, vad vill Socialdemokraterna (vi) med/i EU
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM