TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Höganäs kommun växer så det knakar. Vid behandlingen av kommunens bokslut på fullmäktigemötet den 17 april skroderade det moderata kommunalrådet Peter Kovacs över befolkningstillväxten samtidigt som han tackade (någon högre makt?) för att vi inte var som många andra, t ex Helsingborgs och Landskrona, som har mångdubbelt större kostnader för socialbidrag.

 

Kovacs outsagda, men av praktiken klart verifierade budskap lyder: ”Vi satsar på det vackra folket, gärna 55 plus.” Men i ett ögonblick av klarspråk låter han i sina inledningsord till 2007 års bokslut förkunna att det är fler som dör än som föds i kommunen. Denna snedbalans i demografin är sannolikt något som Höganäs kommun delar med många andra kommuner i vårt land. Därför vore det nog hög tid att plocka fram något som kan stimulera den fertila befolkningens fortplantningsförmåga. Vore det inte rentav vettigare att satsa på ett tillväxtbefrämjande fortplantningsbidrag för att öka barnafödandet än på ett tillväxthämmande vårdnadsbidrag?

 

Det sistnämnda är enligt en utredning gjord av utbildningsnämnden i Höganäs kommunen uppenbarligen inte något som attraherar särskilt många. Inte ens i en så blå kommun som Höganäs. Ty skam vore det väl att enbart lita till inflyttningen när det gäller att få en kommuns befolkning att växa.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM