TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


B-alliansen signalerar nu till pukor och trumpeter nya skattesänkningar. Det tredje jobbskatteavdrag som nu utlovas ska, sägs det, både sänka genomsnittsskatten och riktas mot låg- och medelinkomsttagare. Löftena är dock villkorade till ekonomins utveckling och pensionärerna hålls fortfarande utanför löfteskarusellen trots att en pension egentligen inte är något annat än en uppskjuten inkomst.

 

Regeringens trovärdighet på skatteområdet är dock trots jobbskatteavdraget så undergrävd att även en borgerlig drake som Helsingborgs Dagblad ironiserar öppet mot de nya skattelöftena.

Så här skriver Lotta Hördin i dagens HD-ledare bl a om saken:
Så frågan är hur mycket dessa jobbskatteavdrag är värda för gemene man- Många har sett de två tidigare ätas upp av höjda avgifter till a-kassa och annat som stigit i pris. Regeringen riskerar att bli som Hasse Alfredsons ormtjusare på Kiviks marknad. I avsaknad av den farliga ormen fick han berätta om den. Han gjorde det så livfullt att folk svimmade. Arbetslinjen kan snabbt bli en arbetslöshetslinje- Skattesystemet kan lätt bli en värre snårskog än det är i dag.”

 

Ord och inga visor från kretsar som står b-alliansen nära.
När sedan i ett annat andetag denna b-allians lovar satsningar på skola, vård och omsorg och nya arbetslöshetssiffror varslar om sämre tider, så framstår b-alliansens skattepolitik som lika
dåligt förankrad i verkligheten som det mesta vad denna olycksaliga regering hittills presterat.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM