TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Om Svensson gör sig skyldig till bidragsfusk så skriker monopolpressen (b) i högan sky och kräver krafttag. Men när korrupta ädlingar, stiftelsefifflare och andra skattetjuvar gör sig skyldiga till flerfaldigt större skattefusk, då flyttas fokus efter ett till intet förpliktande avståndstagande snabbt över på ett sidospår. Jomenvisst måste skattefusket stoppas, men inte med vilka medel som helst.

 

Och de medel som då kritiseras är nu att det svenska Skatteverket avstått från att fråga var uppgifter från Lichtenstein över skattestöldlistor kommer ifrån.

 

Att en stolle som Dick Erixon blir indignerad över att skattetjuvar jagas med blåslampa är kanske inte så mycket att bry sig om. Men allvarligare är att stora borgerliga drakar, som t ex DN beklagar sig över att okonventionella spaningsmetoder används i en jakt på tjuvar, som man annars inte haft en chans att komma på spåren. Ibland helgar faktiskt ändamålet medlen.Håller helt med dig om att allt skall göras för att stoppa skattebrottslingarna och om det där är principen ändamålen helgar medlen så bör väl det också gälle inom hela rättsväsendet och för all brottsbekämpning
När det först gäller brottsprovokation så omfattar begreppet åtgärder som syftar till att påverka någon att begå brott som denne senare kan lagföras för. Men skattefifflarna har ju redan begått sina brott, eller i vart fall påbörjat dem. Samma sak om det gäller penningtvätt eller vinster av traficking eller droghandel. Och uppgiftslämnaren har ju också redan begått sitt dataintrång och till och med dömts för det.
Hej, jag har på min blogg.passagen.se/bwlogg-mediaosamhalle skrivit om samma sak under rubrikerna: DNs Barbro Hedvall har skavsår av att skattesmitare åker dit och Skattesmitarskavet går vidare!

Det som kan vara av ytterligare intresse är att jag resonerar juridiskt om de skäl borgarna anfört enligt följande citat: ... Liechtenstein använder affärsidén att här kan ni placera tjuvgods i form av pengar utan att någon får veta att ni har en tjuvgömma här. I Sverige torde detta vara straffbart som någon form av häleri, särskilt som banken/hälaren genom penningplaceringen har ekonomiskt utbyte av tjuvgömman. Uppgiftslämnaren är dömd och har sonat sitt brott. Erbjudandet av informationen har inget skumrask över sig utan har skett helt öppet. Vad jag förstår så är det tillåtet att använda sig av tipsare i polisiärt arbete så några regeltänjningar kan jag inte heller se...
Mvh
Bo Widegren


Hej, jag har på min blogg.passagen.se/bwlogg-mediaosamhalle skrivit om samma sak under rubrikerna: DNs Barbro Hedvall har skavsår av att skattesmitare åker dit och Skattesmitarskavet går vidare!

Det som kan vara av ytterligare intresse är att jag resonerar juridiskt om de skäl borgarna anfört enligt följande citat: När det först gäller brottsprovokation så omfattar begreppet åtgärder som syftar till att påverka någon att begå brott som denne senare kan lagföras för. Men skattefifflarna har ju redan begått sina brott, eller i vart fall påbörjat dem. Samma sak om det gäller penningtvätt eller vinster av traficking eller droghandel. Och uppgiftslämnaren har ju också redan begått sitt dataintrång och till och med dömts för det.
... Liechtenstein använder affärsidén att här kan ni placera tjuvgods i form av pengar utan att någon får veta att ni har en tjuvgömma här. I Sverige torde detta vara straffbart som någon form av häleri, särskilt som banken/hälaren genom penningplaceringen har ekonomiskt utbyte av tjuvgömman. Uppgiftslämnaren är dömd och har sonat sitt brott. Erbjudandet av informationen har inget skumrask över sig utan har skett helt öppet. Vad jag förstår så är det tillåtet att använda sig av tipsare i polisiärt arbete så några regeltänjningar kan jag inte heller se...
Mvh
Bo Widegren

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM