TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


En del EU-parlamentariker har uppenbarligen låtit sig charmas av arbetsmarknadsminister Littorins välpolerade yta i allmänhet och hans lena, fackföreningsvänliga uttalanden i samband med EG-domstolens utslag i den s k Vaxholms/Lavaldomen i synnerhet.

 

Det kan förvisso låta som ljuv musik att höra Littorins och regeringens offentliga deklarationer om att man minsann ska slå vakt om de svenska kollektivavtalen. Men en borgerlig regering kan mycket väl arbeta för den svenska kollektivavtalsmodellen, samtidigt som man är beredd att inskränka konflikträtten.

 

Och att b-alliansen ytterst är ute efter att försvaga den svenska fackföreningsrörelsen visar inte minst angreppen mot a-kassan och de kraftigt höjda avgifterna till denna som fått hundtratusentals människor att lämna densamma.

 

EG-domstolens utslag är bara ytterligare ett exempel på att domstolarnas makt över politiken och folkstyret ökar.
Därför måste fackföreningsrörelsen inta en mycket bestämd hållning och inte ge sig in på några förhandlingar med regeringen om inskränkningar i konflikträtten. I stället måste man sätta en hård press på regeringen att bekänna färg i frågan och snarast återkomma med sin tolkning av och inställning till domen.

 

Vår grundläggande självbestämmanderätt måste gå före EG-domstolens syn på kollektivavtal och konflikträtt.
När det sedan gäller socialdemokratins hantering av ”mjukisminister” Littorin så torde samma metod som den Thomas Östros med framgång tillämpade då han ryckte ”Rödluvemasken” av Anders Borg i debatten i ”Agenda” nyligen kunna användas i fallet Littorin
.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM