TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Det finns uppenbarligen en del som oroar sig över hur det ska bli med vänstersamverkan inför valet 2010. Oron tycks nu senast gälla vänsterpartiledaren Lars Ohlys till synes kategoriska avvisande av någon rödgrön valplattform och avvisar alla förhandlingar och kompromisser före valet.

 

Den förväntade upptrappningen av b-alliansens attacker på socialdemokraterna med krav på att redovisa färdiga ”vänsteralliansprogram” före valet kan vi ta med knusende ro. Det börjar bli rätt tjatigt vid det här valet att höra kannstöperier om nödvändigheten av att redovisa ett gemensamt röd-grönt program före valet som motvikt till b-alliansen. Vad väljarna är intresserade av är sannolikt innehållet i politiken och att socialdemokratin stakar ut en kurs som bryter med det borgerliga marknadsliberala systemskiftet.

 

Taktiserande om vem som kan ”tänkas gå i säng med vem eller vilka” är väljarna nog innerligt trötta på.
Sen är det närmast politiskt aningslöst att bli förvånad över det Ohlyska utspelet.
Härtill är han nödd och tvungen. Om vänsterpartiet ska klara fyraprocentsspärren, så krävs det en skärpning av vänsterprofilen.
Tids nog att fundera över tänkbara samarbetskoalitioner när vi mejslat ut ett mera sammanhållet program för den politik vi avser gå till val på 2010. Och inte heller här föreligger det någon ko på isen.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM