TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Med stora steg närmar vi oss nu det läge där populismen håller på att ta herraväldet över både förnuft, empati och demokratiskt sinnelag. Borgarråden Lotta Edholm (fp) och Ulf Kristersson (m) i Stockholm vill att polis ska kunna tvångshämta skolkande elever. Den av sin tid som militär fortfarande starkt influerade utbildningsministern Jan Björklund hakar på utspelet, och därmed har populismen fått ett mycket synligt ansikte i den borgerliga alliansregeringen.

 

Glädjande nog har utspelet på de flesta håll mötts med kalla handen, men skadan är åtminstone delvis redan skedd och med tanke på andra vansinnigheter som denna regeringen infört och är beredd att införa, så vet man inte var det hela landar.

 

Den första fråga som vän av ordning och rättvisa måste ställa sig är, vilken beredskap i skolan det finns att ta hand om tvångshämtade elever? Vad gör lärarna med en problemfylld elev som på detta drastiska sätt återförs till skolan? Ska polisen stanna kvar och upprätthålla ordningen? Sannolikt har populisterna (fp) och (m) inte funderat på konsekvenserna av sitt illa genomtänkt förslag.

 

Nej, en del av problemet står sannolikt att finna i att skolan avlövats på resurser som skolsköterskor, kuratorer, läkare och psykologer. Om sådana kopplas in på ett tidigare stadium och dessa professionella resurser kompletteras med frivilliginsatser i form av ”klassmor- och farföräldrar” så torde problemen under alla omständigheter kunna begränsas.
Ju flera åtgärder som sätts in i förebyggande syfte och som är långsiktiga och kontinuerliga, desto större förutsättningar finns det också att komma till rätta med avarterna.

 

Visst behöver vi poliser, och kanske till och med fler poliser. Men dessa bör i allt väsentligt finnas för att bekämpa den grova och organiserade brottsligheten. Som tvångshämtare av skolelever torde de göra mera skada än nytta.Hej Bengt!
Tack för ditt inlägg!
Det behövs många flera inlägg från partivänner och övriga medborgare.
Låt oss "för Guds skull" slippa ett polisregemente "a la major Björklund" i vår svenska skola!
Med partihälsningar
C G Carlsson
Luleå
Instämmer helt i ditt resonemang! Förslaget är inte genomtänkt överhuvudtaget, det visar bara brist på förståelse för individen.

http://missjurist.blogspot.com
Den björklundska analysen av problemen med ordning och skolk i skolan kan inte helt igenom avvisas. Det kan jag själv konstatera efter drygt ett halvår som skolmorfar - tack för den kredit du ger mitt nuvarande "skrå", Bengt - på en skola som betraktas som lugn. Däremot kan hans förslag till åtgärder praktiskt taget helt igenom avvisas.
Polishämtning! Man tror inte sina öron.
Det börjar bli fånigt med detta tjatet om polis i skolan.

Alla som följt debatten vet att alla är överens om att problemet med skolk inte löses med polis. Och ingen har föreslagit det.

I yttersta nödfall, i en extrem situation, kan det vara nödvändigt att skolan har möjligheten att begära polisassistans. Varför, jo därför att vår lagstiftning är sådan att ingen annan får vidtaga denna åtgärd.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM