TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Sedan november ifjol har det inträffat åtminstone nio rån i Landskrona. Politikerna där är nu nästan helt desperata och kräver att polisen stoppar rånvågen, som har ett visst samband med gängbildningar och det oproportionerligt stora ansvar kommunen fått ta för flyktingmottagningen. Samma stora ansvar har andra stora Skånekommuner som Malmö och Helsingborg tagit. Alltmedan en rik kommun som Vellinge inte tagit emot en enda flykting.

 

Vi har nu nått vägs ände. Det kan inte vara rimligt att vissa kommuner ska komma undan sitt ansvar för en solidarisk flyktingmottagning medan andra, och ofta rikemanskommuner som Vellinge i Skåne och Danderyd i Stockholms län, för att ta några exempel slipper undan sitt ansvar.

Dags att decentralisera flyktingmottagningen och tvinga idag osolidariska kommuner att ta sitt solidariska ansvar. Och i den mån det är fråga om särskilt busbenägna gängbildningar, se till att buset utlokaliseras till Vellinge och Danderyd och liknande rika kommuner. Starta riktade aktiviteter till områden med såväl stora flyktingkoncentrationer som områden där brottsbenägna gängbildningar etablerar sig. Skärp polisbevakningen över dessa områden och ingrip hårt och målmedvetet om den mjuka linjen med särskilda aktiviteter misslyckas.Orkar man nu inte ens hyckla om hur "berikande" massinvandringen är? Om så vore fallet så skulle ju snarast kommuner som Vellinge och Täby ses som solidariska fördömen som osjälviskt låter fattigare kommuner få denna enorma rikedom!
Hur kan det komma sig att så fort invandring diskuteras i en blogg någonstans på nätet så dyker en sverigedemokrat upp och kommenterar?

Kackerlackor...
Din fråga är i högsta grad berättigad Erik. Men det är bara att konstatera att det finns löss också i den svenska fanans veck!
Ojdå, här har socialdemokratins intellektuella elit sammanstrålat ser jag :-D

Är imponerad av er höga retoriska nivå, djupa kunskaper i ämnet och förmåga att belysa det viktiga i frågeställningarna. Eran ödmjuka, sakliga inställning och respekt för motdebattörer borde utgöra en förebild för alla! Just den glasklara logik med vilken ni lämnar så värdefulla bidrag till det här ämnet gör att alla bör med sänkt huvud, i stum beundran, granska era inlägg. Det är bara att inse att med det här motståndet så gör nog Jimmie Åkesson klokast i att snarast lägga ner SD, han har uppenbarligen inte ens chans!


Bengt Silfverstrand: Den "intellektuella" ribban har du själv lagt.
Sakfrågan gällde att alla kommuner solidariskt borde ta sitt ansvar för flyktingmottagningen.
Bengt Silfverstrand:

Kan bara be om ursäkt för mitt obalanserade utbrott om "Kackerlackor" och "Löss" som naturligtvis bottnade i min frustration över er min oförmåga att sakligt bemötta er skarpa argumentation.

För att återgå till sakfrågan så förstår jag fortfarande inte, med mitt begränsade intellekt, varför man förepråkar tvångsmedel och åsidosättande kommunernas självbestämmande samtidigt som man anser att ta emot invandrare är så berikande och fördelaktigt. Varför måste någon tvingas till något som ju utmålas som så bra? Är det för att dessa kommuner och dess invånare inte förstår sitt eget bästa och det fina med paradis som de i Malmö, Landskrona och Södertälje?


Bengt Silfverstrand: Det framstår som uppenbart för alla läsare att Roger Svensson inte är intresserad av sakfrågan utan argumenterar på samma lösa och mot invandrarer/flyktingar hatiska grund som Sverigedemokrater och deras gelikar.

Vad sakfrågan handlar om är att jag hävdat att för att flyktingmottagningen ska fungera måste alla kommuner ta sitt solidariska ansvar.

Och när det nu visat sig att relativt sett "fattigare" kommunr som t ex Landskrona tagit ett oproportionerligt stort ansvar, medan rika kommuner som ´t ex Vellinge och Danderyd sluppit undan, då är det dags att göra någonting radikalt. Det radikala i sammanhanget består i att de rika i sammanhanget via lagstiftning åläggs att ta ett större ansvar.

Konstigare är det inte.


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM