TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


”Mansförtryck och kvinnovälde” heter en nyutkommen skrift av en pelle, förlåt Pär Ström. Uppdragsgivare. Stiftelsen ”Nya välfärden” – en organisation med rötter så djupt nerstuckna i den nyliberala myllan att man inte kan nå dem ens med diamantborr.

 

Förtryck innebär nästan alltid att offret blir förlöjligat. Som exempel på förtryck visar Pär Ström hur Astrid Lindgren hånar männen. Emils pappa i Lönneberga är kolerisk intill vansinne skriver han, medan farbror Melker i Saltkråkan inte ens kan laga mat utan häller ett halvt kilo salt i kastrullen.

 

Och det blir ännu värre….När Titanic sjönk, skriver han, så beredda man först plats åt kvinnor och barn i livbåtarna. Ganska fantastiskt eller hur?
Och när israeliskt flyg bombar palestinier, skriver tidningarna att kvinnor och barn blivit dödade. Varför ska barnen vara mer värda än männen? Pellen Ström tar sig för pannan.

 

Och tar sig för pannan gör nog de flesta som är vid sunda vätskor, och ställer sig den försynta frågan hur det är beställt med den intellektuella halten och moralen hos det förlag som har mage att ge ut en sådan smörja.Just därför kanske man skall rädda kvinnor och barn först...? Jag menar lite spill får man ju räkna med. Även bland männen.


Bengt Silfverstrand: Instämmer.
Ja, vad ska man säga. Ströms analys av samhället är så främmande min egen att boken känns som ett skämt. Dessvärre är den ju inte det och den har dessutom fått genomslag på sina håll. Svårt att veta om man ska skratta eller gråta...


Bengt Silfverstrand: Nej, det är sannerligen svårt att veta. Men det är illa nog att en så undermålig publikation kan få spridning.
http://antifeministiskt-alternativ.blogspot.com/

Varför har Per Ström fel?
Jag ser inget problem med hans intellekt.
Han är bara mogen att våga vara icke
PK och utmana feministerna som tyvärr
också tagit över i (s).

Ps. Rädda gärna barnen FÖRST. Ds.


Bengt Silfverstrand: Mot dumheten och antifeministiskt alternativ kämpar även gudarna förgäves.....
"Den nya välfärden" kom väl Ian Wachtmeister ifrån? Studerar man Ny Demokratis (notera prefixet "ny") propagandafilm "Sunt förnuft" (1991) i början av 90-talet noterar man också hur litteratur från "Den nya välfärden" i form av "Medborgarnas offentliga utredningar" (MOU) figurerar där. Här kan du se filmen:

http://www.youtube.com/watch?v=KAlghcy6_TU

Nyliberal propaganda, utsagor om att man fått pengar från företag och lånat båtar osv. Kanske du känner igen namnen i filmen som har kopplingar till Svenskt Näringsliv?


Bengt Silfverstrand: Ja, jag känner igen en del namn och konstaterar att i de kretsarna är ömsesidig ryggborstning av stort underhållningsvärde...,..
John Bouvin från Ny Demokrati har för övrigt citerat dig Bengt i sin bok "Riksdagen kan dra åt hel.." under rubriken "Rock around the clock". :-)


Bengt Silfverstrand: Ja, jag har sett det. Samme Bouvin som tyckte att lejonen klarade av befolkningsproblemen i Afrika.
Antifeministiskt Alternativ är spärrad från vidare kommentarer. Läs reglerna under rutan för kommentarer.


Bengt Silfverstrand: Ok.
Bengt Silfverstrand mfl.
Jag häpnar över att inte någon av Pär Ströms kommentarer, att det fanns nånting av värde i det.
Glöm det där med livbåtarna.
Ett jämställt föräldraskap är i sverige idag 2008 ett skämt. Jag kan acceptera som pappa att orättvisor finns på olika plan, men det otroliga att inte erkänna att det råder en mammanormativitet är ett uttryck för oförstånd alternativ härskarteknik (osynliggörande).
Har tänkt rösta på S i nästa val, men blir mörkrädd när oviljan att se fäders tillmkortakommanden.
Sen äntligen har man nyligen uppptäckt att det är pojkar man måste satsta på i grundskolan, det håller sedan länge på att gå åt fanders.
Men i det p/k får man bara prata kvinnors/flickors problem. Undrar när insikten kommer?


Bengt Silfverstrand: Nej, bäste Lennart Lindbäck. Per Ströms inlaga är från början och slut en olycka. Visst finns det fall, där män diskrimineras, men det går knappast att hävda att detta skulle vara något allmänt problem.

Vi har fortfarande en bit kvar till jämställdhet i Sverige och fórtfarande lever vi i ett typiskt manssamhälle. Ta gärna del av den alldeles färska Bris-rapporten, så finner du ytterligare tydliga exempel på i vilka avseenden jämställdheten brister.
Jag tror man räddade barn och kvinnor först förr för att de var förtryckta och kanske inte tog beslut själva på samma sätt som män.
De blev ofta tillsagda om saker och även i detta läge kanske man tog hand om dem som " barn".
Sen tror jag även att det handlar om att personer som är svaga rent fysiskt ska man hjälpa.
Om jag är i ett hus som börjar brinna så hjälper jag självklart folk som är svagare fysiskt, kanske en gammal man som har svårt att gå eller en katt som inte förstår etc. Det har inget med deras värde att göra utan just pga av den fysiska styrkan som i detta läge är bra att ha.
Att säga " rädda barn och kvinnor först" är inget påhitt från kvinnor. Det är inte kvinnor som har sagt att männen ska säga så. Det är ju männen som säger detta i dessa lägen. Och jag anser det som ett förlöjligande att kvinnor inte kan ta hand om sig själva.

Man måste hålla med Per Ström i vissa avseenden.
Extremfeministerna (modell mansförtryckare) är inte ett dugg bättre än kvinnoförtryckarna.

Det är skillnad på feminism och feminism.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM