TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Thomas Östros har fått en kanonstart som ekonomisk-politisk talesman för socialdemokraterna. Först sopade han banan med Mats Odell (kd) i en debatt om den pågående borgerliga realisationen av svenska folkets egendom. En sådan utskåpning har väl sällan förekommit i en politisk debatt mellan regering och opposition.

 

Och i ekots lördagsintervju sågade Östros effektivt alla de grinpellar inom såväl borgerligheten som socialdemokratin, vilka påstår att socialdemokratin inte redovisar sitt alternativ till den borgerliga politiken.
Glasklart slog Östros hål på den myten genom att lova återställa de orättvisor som borgerligheten skapat både i socialförsäkringssystemet och på skatteområdet. Klargörandet att socialdemokratin i regeringsställning inte tänkte avveckla några ytterligare kärnkraftsreaktorer under nästkommande mandatperiod kan naturligtvis uppfattas som kontroversiellt på sina håll. Men för det första markerade han klart att några nya kärnreaktorer inte ska uppföras och för det andra att det ska satsas stenhårt på de förnybara alternativen.
Sker detta målmedvetet så skapar detta i sin tur förutsättningar för en kärnkraftsavveckling på längre sikt.Socialdemokratin har uppenbarligen fått en ekonomisk talesman som kan ge slingerbulten Anders Borg en rejäl match.2008-02-03, 17:43  Permalink
Andra bloggar om:  


Jag tror nog, att Östros är en enorm tillgång, nu även som ekonomisk talesman.


Bengt Silfverstrand: Jomenvisst, och de som till äventyrs tror att han är torr och färglös dom tar gruvligt miste. Karln har både humor och en stark ideologisk övertygelse en viktig kombination. De flesta kontakter jag hade med Thomas under min tid som riksdagsledamot var då han var skatteminister. Han fanns alltid tillgänlig då man ville ha besked i någon fråga.
Jag delar din uppfattning att Thomas Östros inträde i ledargänget var positivt för partiet. Man klagar på att han inte kom med flera besked. Det är lite av återfall i att vi ska ha en som bestämmer i ledningen.Under rådslags arbetet har vi sett att det finns stort intresse att delta i den politiska diskussion. Därför är det viktigt att vi håller fast vi demokratiskt lagarbete. Jag tycker ändå att mycket klarlades både i DN-artikeln och i lördagsintervjun. Östros tycker det är kul med politik. Det tycker jag också och nu är det roligare än på länge.


Bengt Silfverstrand: Visst behövs det fler besked från partiet i centrala politiska frågor. Men helheten tycker jag inte vi ska presentera förrän rådslagsarbetet utvärderats. Delar också din uppfattning om betydelsen av ett politiskt lagarbete.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM