TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


-Det är rätt att göra uppror, skriver Helsingborgs Dagblads politiske chefredaktör Sven-Åke Olofsson i dagens ledare apropå den moderata riksdagsgruppens maning till reträtt angående förslaget att sjukersättning aldrig sammantaget får uppgå till mer än 75% oavsett innehav av avtals- resp. privata sjukförsäkringar,

 

HD betecknar sig som ”oavhängig”, men är när allt kommer omkring ytterst att betrakta som borgerligt avhängig. Dock måste tidningen ges erkännandet att vara en av de mera nyanserade i den kakafoni av mer eller mindre blåblodiga röster som dominerar den svenska dagspressen.

 

”Fredrik Reinfeldt kan få anledning att tacka sin upproriska riksdagsgrupp om den stoppar ett sjukförslag som kanske stjälpt lasset” skriver Olofsson bl a i sin ledare sedan det på tisdagen stod klart att den moderata riksdagsgruppen börjat frondera mot det ”sjuka*” sjukförsäkringsförslag som fått både fack och arbetsgivare att göra gemensam sak i en kraftfull sågning av förslaget.

 

Djupt in i de borgerliga leden börjar nu oron över opinionsraset för alliansen att tar sig alltmer intressanta uttryck. Bakom Olofssons formulering döljer sig en vetskap om att borgerligheten aldrig kan vinna något val på högerpolitik. Därför uppmanas Reinfeldt att fortsätta att kreera en light-variant av Rödluvan. Men samtidigt som retoriken ska innehålla uppslutning till den svenska modellen med kollektivavtal m m, så fortsätter i praktiken systemskiftet, senast konkretiserat i de vårdvalsmodeller som nu lanseras runt om i landet, och som i praktiken innebär att valfriheten ökar och köerna minskar i områden som domineras av välbeställda invånare medan valfriheten minskar och köerna växer i de mindre bemedlades områden genom stängda vårdcentraler etc.

 

Med andra ord måste väljarna ständigt uppmärksammas på att det även bakom dagens Rödluva döljer sig en varg.
Erinrade mig i sammanhanget några rader i Johan Ludvig Runebergs klassiska dikt ”Sven Dufva” ur samlingen Fänrik Ståls sägner.” (baserad på upplevelser under finsk-ryska kriget 1808-1809)
”då lydde alla när det ljöd
gevär i hand reträtt,
Sven Dufva blott tog miste han
Och fällde bajonett.
Nu återstår förstås att se om det blir någon borgerlig reträtt om sjukförslaget, eller om någon ståndaktig ”tennsoldat” à la Dufva vågar försvara den borgerliga ideologi som ligger till grund för förslaget….
Hej,

Jag tänkte tipsa dig om min kampanj mot utförsäljningen av de statliga bolagen som jag startade för några dagar sedan.

http://www.stoppautfö;rsäljningen.nu
http://www.stoppautforsaljningen.se (om webbläsaren har problem med åäö)

Det är dags att vi säger ifrån!

M v h
Daniel


Bengt Silfverstrand: Hej Daniel,
Ett utmärkt initiativ. Jag hänger med!

Hälsningar
Bengt
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM