TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Thomas Bodström var en alldeles förträfflig justitieminister. Och mycket talar för att han återinträder i den rollen när socialdemokratin återkommer i regeringsställning. Jag tvivlar inte heller en sekund på att Thomas Bodström är en skicklig advokat. Det var ju också med den bakgrunden han framsynt rekryterades till regeringen av Göran Persson.

 

I dagarna uppträder Thomas Bodström som försvarare av operasångaren Tito Beltran i en av de mest spektakulära rättegångar som väl någonsin hållits i vårt land. Självklart ska brott beivras och våldtäkt bestraffas även om det sker åtta år efter händelsen i fråga har ägt rum.

 

Däremot har man anledning att ställa sig ytterst kritisk till hur massmedia frossar i rättegångsreportage, där aktörer som vunnit sina framgångar på sångens och skådespeleriets
arenor men i övrigt å huvudets vägnar inte tillhör stjärnskotten (Carola m fl) gör den åtalade rangen stridig som huvudfigurer.

 

Sven-Åke Olofsson skriver idag  klokt om saken i "oavhängiga" (i praktiken allmänborgerliga) Helsingborgs Dagblad under rubriken ”Såpan i Ystads tingsrätt”. Hans slutsats i ledaren är att Thomas Bodströms båda roller – advokatens och heltidspolitikerns inte går ihop. Jag delar helt hans uppfattning. Visserligen är det inte helt korrekt att kristdemokraten Peter Ahltin drabbats av samma hårda kritik för sina dubbelroll som riksdagsledamot och kändisadvokat. Kritik fanns men den var betydligt mildare än den som nu kommer Thomas Bodström till del. Men detta är i sammanhanget en bisak.

 

Det är fel av Thomas Bodström att sitta på två stolar. Med en aldrig så skicklig advokatyr kan trovärdigt hävdas att rollerna går att hålla isär. Förutvarande justitieministern, nuvarande ordföranden i riksdagens justitieutskott och inte osannolikt blivande justititieministern i Sveriges socialdemokratiska regering finns i praktiken närvarande som försvarare av kändissångaren Tito Bältran i Ystads tingsrätt i dessa dagar.
Han bör snarast avsäga sig en av rollerna och det bör vara advokatens.Tito Beltrans försvarare heter Tomas Nilsson. Han har aldrig varit justitieminister.
Hej Bengt!

Jag delar din poäng, särskilt som Bodström är ordförande i riksdagens justitieutskott.

Bodström är målsägandebiträde till barnflickan i Beltran-målet, men ibland kan det gå lite snabbt vid tangenterna.

Mvh
Torbjörn
Riksdagsuppdraget hade varit illa nog - men det är som sagt groteskt nu när han sitter som ordförande i justitieutskottet.

Förutom det principiella felaktiga i de dubbla uppdragen måste frågan om vilket av sysselsättningarna som blir lidande. Kanske borde Thomas Bodström ägna mer kraft och energi åt att bekanta sig med det socialdemokratiska partiet. Jag är 23 år och har varit medlem längre än han.
daniel: inte för att det spelar någon roll i sammanhanget, men att du avrit medlem länge gör dig inte nödvändigtvis till en bättre sosse. ibland kan det helt klart vara tvärtom...

i övrigt: bodström bör inte sitta kvar i riksdagen. han har med sina övervakningsäventyr lett in sverige och socialdemokratin på en väg som varken känns socialdemokratisk eller demokratisk. Avgå!
Slarv av mig. Tack för påpekandet. Det är precis som Torbjörn säger. Självfallet vet jag att Thomas Bodström försvarar barnflickan och att Beltrans försvarare heter Tomas Nilsson.

Men nu var huvudpoängen som den ju också mycket riktigt uppfattats Thomas Bodströms dubbelroll. Som ordförande i riksdagens justitieutskott borde det närmast vara en självklarhet att han då inte samtidigt praktiserar som advokat.

Thomas Bodström var en utmärkt justitieminister och bör återkomma i den rollen när (S) åter är regeringsparti. Och det hade stärkt hans trovärdighet om han snarast avstår från att agera advokat. Svagt om han inte inser detta.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM