TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Socialdemokraterna inbjöd till samförstånd om skolan. Jan Björklund och b-alliansen svarade med att avisera införandet av skriftliga omdömen redan från tidig skolstart. Statsministerns tal om små skillnader i politiken i onsdagens remissdebatt i riksdagen klingar falskt.

 

B- alliansen har introducerat en ny variant av den ”trojanska hästen.” Vackert målad på utsidan i samförståndets färger men med ett innehåll skrivet – ”Systemskifte.”
Mot den bakgrunden är det både logiskt och i hög grad efterlängtat att socialdemokraterna nu blåser till strid om välfärden. Systemskiftet är redan i full gång inom sjukvården och äldreomsorgen.

 

Talet om att mångfald skapas genom fler aktörer inom t ex sjukvården är ingenting annat än ren bluff. Det är de stora riskkapitalfinansierade bolagen som lägger beslag på entreprenaderna.
Senaste nytt på sydfronten i den här frågan är storkapitalisten Mats Paulssons (äger byggjätten PEAB) som tillsammans med likasinnade jobbar energiskt för en privatisering av Ängelholms sjukhus.

”Därför kan vi socialdemokrater här och nu också utlova politisk strid om sjukvården – det blir en av 2008 års viktigaste politiska frågor! Så även i valrörelsen om knappt tre år”, skriver Mona Sahlin och Ylva Johansson på Svenska Dagbladets ”Brännpunkt”
Äntligen blev det sagt. Bravo!Hej Bengt!
Partivän!
I alla korthet:
Ja, jag tycker som Mona och Ylva, att det är hög tid för partiet och partiledningen att tydligt uttala, att vi inom arbetarrörelsen är tydliga motståndare till privatiseringar av vår gemensamma välfärd. Men det måste sägas TYDLIGT! Det måste sägas på det sätt som t.ex. LO uttryckt sig i fråga om privatiseringar inom skolan!
Jag är i vissa fall inte klar över vad partiledningen egentligen säger och vill. Det får aldrig bli så, att valfriheten tar över den ideologiska riktningen!
Med partihälsning
C G Carlsson
Luleå


Bengt Silfverstrand: Hej C G!

Delar helt din uppfattning. Monas och Ylvas uttalande om vården är ett steg i rätt riktning.
Men det krävs fler och partiets linje om skolan måste bli mycket klarare. Fortfarande är vår inställning till privatskolor alltför luddig.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM