TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Författaren Stig Claesson , mera känd som SLAS, är död. Leve hans minne och hans lysande författarskap. Har just läst hans år 1998 utkomna bok ”Vad man ser och hedrar.” Det finns mycket i den som anknyter till nutid och jag kanske får anledning att återkomma till boken mer än en gång.

Men just nu är det en sak som särskilt slår mig. Och det är Slas fullödiga vidsynthet och hans effektiva sågning av alla slags fördomar.

Här ett exempel ur ovannämnda bok: ”Det kan kanske tyckas en smula märkligt att tala om nyårslöften en tidig majdag. Men om tio dagar är det muslimernas nyårsafton. Jag är lika mycket muslim som jag är protestant. Jag tror jag är lite jude också och att jag har finskt blod.
Det skulle ge mig som muslim en ledig fredag, som jude en ledig lördag, som protestant en ledig söndag, och sen som bakfull finne en ledig måndag, en så kallad blå måndag.
Svenskarna har blivit rädda för muslimer.
När det blev aktuellt att bygga en moské på Södermalm fick jag besök av en boxare vars namn jag inte avslöjar. Han talade på fullt allvar om för mig att vi måste sätta stopp för moskébygget eftersom muslimer sysslade med ritualmord och andra hemskheter.
När jag sa att han ta mig fan inte var klok förstod han mig inte.
Nisse Ramm och även Harry Persson (berömda svenska boxare – min anm,) hade nog accepterat vilken religion som helst hos sina motståndare bara de fick slå ut honom med en knock så att han på klassiskt vis föll framlänges och blev liggande till tio.
De flesta boxarämnen som tränar i våra boxningsklubbar är invandrade muslimer.”

Så långt den oförglömlige SLAS.
Även jag accepterar vilken religion och vilken etnisk härkomst som helst hos människor.
Alla människor är lika mycket värda.

Och med denna logik följer förstås också att grekisk-ortodoxa serber är lika mycket värda som muslimska kosovoalbaner – eller hur?Fattade inte förrän jag kom till sista meningen "Och med denna logik följer förstås också att grekisk-ortodoxa serber är lika mycket värda som muslimska kosovoalbaner – eller hur? " men då skrattade jag gott för mig själv och tänkte att är slutet gott så är allting gott.


Bengt Silfverstrand: Om slutet är gott, kan givetvis diskuteras...
Vilken fin människosyn du har. Men ser du faran med att Saudiarabiska pengar från wahabitrörelsen finansierar moskébyggen i Göteborg? Vet du ens vad wahabismen står för? Bry du dig?


Bengt Silfverstrand: Alla uttryck för extremism och fanatism ser jag som en fara och att jag bryr mig framgår väl klart av att jag tar avstånd från våldet oavsett vem som representerar detta våld.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM