TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Stopp och belägg.  Jag har inte spärrat något inlägg.  Det är alltså fritt fram för dig Adrian och alla andra att svara i sak på mina frågor på blogginlägget  - "Krig i Guds namn."

 

Välkomna.

 

Jag hoppas också att du har så mycket kurage att du omgående tar bort ditt inlägg där du beskyller mig för att strypa yttrandefriheten.

 2008-01-14, 16:38  Permalink
Andra bloggar om:  


"Jag hoppas också att du har så mycket kurage att du omgående tar bort ditt inlägg där du beskyller mig för att strypa yttrandefriheten."
Jag tror att du på sätt och vis spärrar folk att tala fritt.
Yttrandefrihet.
Du har plockat bort många inlägg jag har gjort på din blogg.

Adrian kanske inte sagt det rent ut.. men Thomas är spärrad och kommer inte in för att kommentera.

Lös upp spärren för Thomas, Bengt ifall du kan.

Folke Andersson


Bengt Silfverstrand: Jag förbehåller mig rätten att stryka inlägg som är äreröriga och inte håller sig till spelreglerna. Men som framgår av blogginlägget "Krig i Guds namn" så är den bloggen inte spärrad. Ej heller har jag strukit några inlägg. Håll dig till sanningen.
Bengt det är konstigt att jag kan kommentera alla andra s-bloggare här på s-info förutom dig. När du gjort det möjlig för mig att publicera mitt svar på din blogg tar jag bort blogginlägget och publicerar det på din blogg istället. Du får gärna meddela mig när det sker.


Bengt Silfverstrand: Du får gärna kommentera på bloggen "Krig i Guds namn". Som framgår av densamma är den inte spärrad.
Varför tar du bort min sista inlägg som påpekar att jag fortfarande inte kan svara dig på ditt bloginlägg "Krig i Guds namn" Vad är det för spel du leker? Har skickat en förfrågan till webbmaster och gör inget förren jag fått svar därifrån. Litar inte på en som dig..


Bengt Silfverstrand: Jag úpprepar. Jag har inte tagit bort något av dina inlägg. Men sluta med meningar av typen: "Litar inte på en som dig... Ett sånt språk hör inte hemma partivänner emellan. Strama upp din diskussionskonst, det mår debatten bäst av. Och besvara mina frågor.
Det verkar funka att kommentera här men inte på det andra blogginlägget (http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1427&blogg=20699)
Bengt Silfverstrand: I så fall får du ta en diskussion med webmaster. Jag har inte strukit några inlägg.
Bengt Silverstrand i ett debatt med Adrian Kaba påstår sig känna till problemet till f.d. Jugoslaviens förfall – vilken ironi. Den socialdemokratiska själen har lämnat Bengt för länge sedan enligt dem skrivelse som han gör om problemet i fd. Jugoslavien.

Lite kort utan att vilja gå i någon debatt vill jag påminna Bengt och alla hans läsare att problemet i f.d. Jugoslavien inte började med hans och Karin Wegestål resa till Serbien, oavsett vilka som bekostade resan. Problemet började långt innan dess. Det som hände strax innan Bengt och Karin kom dit var bara slutet på en tragedi som hade påbörjat redan efter andra världskriget. Att gå så långt tillbaka känns inte aktuellt och därför väljer jag att skriva och beskriva lite om f.d. Jugoslavien under Milosevic tid.
Milosevic kom till makten långt innan Nato bombade Serbien, alltså 1989 precis 10 år innan Nato påbörjade bombandet av Serbien. Det renodlade kriget och det systematiska folkrensningen började när Milosevic kom till makten, långt innan konferensen i Frankrike och Rambouillet.

Eländet i f.d. Jugoslavien som började för länge sedan var anledningen till att jag kom till Sverige, långt innan kriget. Om inte jag hade gjort det så hade vi inte kunnat ha konverserat idag, jag och du Bengt.
Att prata så superlativt om Jugoslavien är ett hån mot de tusentalet mördade och fängslade människorna i f.d. Jugoslavien. Det gör man om man bara har ett längtan till monism och kommunism.

När Milosevic kom till makten. Serbien ockuperade Kosova, Montenegro och Vojvodina. Jag skriver ockuperade eftersom det var så det var i det bredaste ordets mening. Direkt efter Milosevics makttagande fick nästan alla albaner i Kosova lämna sina arbetsplatser. Tusental människor fängslades och hundratals mördades. Hela regeringen i Monte Negro, Vojvodina och Kosova fick flytta för att lämna plats åt Milosevic anhängare.


Nästan hundrafemtiotusen människor fick lämna sitt land på grund av hans politik, och detta redan innan kriget bröt ut. Milosevic var inte nöjd med att Serbien bara erövrade Kosova, Montenegro och Vojvodina, han gick länge än så, precis som Hitler. Hans hegemoniska politik startade kriget i Slovenien, Kroatien och i Bosnien Hercegovina. Om Bengt Silverstrand har glömt så vill jag påminna honom om att hundratusental människor dog på grund av Milosevics fruktansvärda krig, mer en tiotusen bara i Kosova. Flera tusen blev spårlöst försvunna. Även nu när jag skriver så finns det tusentals familjer som inte vet någonting om vad som hänt med deras kära och nära.

Jag håller med när det gäller att det blev mer eld i Kosova när UCKbörjade slå tillbaka. Vad skulle du ha föreslagit, Bengt? Att sitta och glo på när någon massakrerade dina egen barn och föräldrar eller att fly hela livet, att blunda och tro att Milosevic ska komma till insikt?
Nej, Bengt! Det som USA och NATO gjorde år 1999 var precis det svar som dåvarande regimen i Serbien förtjänande. USA stod en gång till för humaniteten och mänskligheten. Det var deras bomber som fick Milosevic att falla till slut för att senare dö som en starkare i ett fängelse i Holland. Med detta vill jag inte påstå att Nato, Kroatiens arme, Bosniens arme och UCK i Kosova inte har gjort några fel.

Att försvara Milosevic politik utan att gå in i djupet på problemet är mycket naivt. Att citera Bo Södersten som rekommenderade socialdemokraterna i Sverige den Titoistiska vägen är skrattretande. Att anklaga USA och Nato kan man göra bara om man vill anklaga dem för att inte ha ryckte in redan i Kroatien eller i Bosnien och Hercegovina – alltså att dem var för sent ute. Utan att för den delen ignorerar även de liv som släktes i Serbien i anslutning till Natos bombarderingar.


Det finns flera färger Bengt, så färgblidn är du väl inte!?Jashar BerishaBengt Silfverstrand: Ja, mina iakttagelser bygger på syneförrättning i konfliktområdet och samtal med företrädare för olika parter i konflikten - en majoritet faktiskt människor som var motståndare till Milosevicregimen. Vid våra besök åren 1999-2001, så framgick bl a klart att Milosevic dagar var räknade, långt innan han hamnade i Haag.

Så ligger det till. Även Balkanmyntet har två sidor.
Just det. Det finns flera färger. Milosevicregimens övergrepp ska ställas mot de i själva Kosovokonflikten inledande provokationerna från den kosovoalbanska USA-gerillans sida. Och vad värre är Natos bombningar av en oskyldig serbisk civilbefolkning.

Bombdåd, som f. statsministern Ingvar Carlsson var en av de första att fördöma.
"inledande provokationerna från den kosovoalbanska USA-gerillans sida"

Har du helt tappat sans och vett? Tror du att Screbenica berodde på någon slags CIA-konspiration?


Bengt Silfverstrand: Strama upp din diskussionskonst om du ska fortsätta att diskutera här. Det ska förstås vara den Kosovoalbanska UCK-gerillan, men felskrivningen var ändå en händelse som ser ut som en tanke, eftersom USA stödde den till stor del med knarkpengar finansierade gerillarörelsen.
Vad beträffar Screbrenica så ligger det i Bosnien.
Och i de Daytonförhandlingar som gällde konflikten där var Milosevic, trots att hans illgärningar då redan var uppenbara, ur västmakternas synpunkt helt rumsren. Det framgår bl a av Carl Bildts bok "Uppdrag fred."
Nej Bengt ett decennium av serbisk förtryck och våldsföring på det Kosovoalbanska befolkningen i Kosovo, det var inte det inledande provokationerna som skapade en Kosovokonflikt. Helt ärligt när ska ditt Balkanrevisionism ta slut?


Bengt Silfverstrand: Jag har inte med ett enda ord förnekat att det förekom diskriminering av kosovoalbaner från Serbiens sida innan den utlösande gnistan i form av mord på serbiska poliser. Men för att nyansera bilden så ska det också konstateras att i stora delar av området kunde serber och kosovoalbaner leva i fred sida och sida. Ända till hetsen från båda sidor gjorde en samlevnad till synes omöjlig.

Än en gång. Sluta upp med kommunistiska slagord typ "Balkanrevisionism" och liknande. Jag har redogjort för upplevelser under resor i området och då, som många andra vid det här laget, kunnat konstatera att de s k västmakterna med USA i spetsen har ett inte obetydligt finger med i den konflikt som nu fortfarande rasar.
Gott folk, följande föreligger:

När Bengt i en kommentar till mig skriver och ber mig svara på hans frågor om Kosvokriget på sin blogginlägg på hans egen hemsida så visar det sig att jag inte kan skicka en kommentar på just det aktuella blogginlägget, och det går nu senast idag 14.00 heller fortfarande inte att göra det samma. Webbmaster blev kontaktad men orsaken till problemet är fortfarande okänt.

Ni kan kanske förstå frustrationen som var orsaken till detta blogginlägg, då man i en så hetsat sakdebatt får en utmaning från Bengt att svara på hans fråga och sen så visar det sig inte fungera i praktiken. Har aldrig hänt mig tidigare här på s-info förrän nu och med Bengt som adressat.

Vad som än är orsaken till detta, då det inte kommer att kunna framgå på ett tag framöver, om det nu sker överhuvudtaget, så kommer jag efter idag (24h), för att ge andra chansen att läsa denna kommentar, att ta bort blogginlägget. ¨

Svaret på Bengts fråga kommer att framgå/framgår på kommentaren till mitt blogginlägg " massakern som BS inte ville intervenera i"Bengt Silfverstrand: Detta är kvalificerat struntprat. Vän av ordning och rättvisa måste ju fråga sig varför alla andra utom just Adrian Kaba kan komma in på en blogg som bevisligen inte är spärrad. Och att alla andra inklusive Adrian Kaba kan komma in på alla andra bloggar signerade undertecknad.

Om det hela skulle visa sig vara ett mysterium. Ja, då är det bara webmaster som har lösningen på det. Skyll inte på mig.
Ang. mysterium:
Testing...


Bengt Silfverstrand: Just det. Ytterligare ett exempel på att det fungerar och att Adrian Kaba är fullständigt ute och reser.
Det ser illa ut att i en tråd om yttrandefrihet komma med förtäckta hot om avstängning bara för att jag kommenterar en vansinnig skrivning, som i efterhand visade sig vara produkten av en Freudiandsk felskrivning.
Bengt Silfverstrand: Här föreligger inte några förtäckta hot. Bara uppmaning att hålla sig till vanliga pressetiska spelregler.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM