TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


-Nu gör vi Sverige rättvisare, skroderar moderaternas partisekreterare i en debattartikel i Aftonbladet den 2 januari. –Lyssna på Schlingmann, Mona, förmanar s-bloggaren Magnus Ljungkvist dagen efter. Sin lyhördhet motiverar Magnus med att klyftorna i vårt Sverige faktiskt ökade även under s-styret.
I och för sig riktigt. Men det är inget nytt under solen. Det visste vi redan och ingenting som vi behöver Schlingmanns råd för att komma till rätta med. Tvärtom.

 

Poängen är ju i stället att de förslag som borgarna genomfört och avser att genomföra ytterligare spär på redan alltför stora klassklyftor i det svenska samhället. Sjuk- och arbetslöshetsförsäkring försämras, skattesänkningarna gynnar de redan mer eller mindre besuttna. Och när Schlingmann har mage att påstå att vägen till minskade klyftor och ökad rättvisa bl a går genom skattesänkningar och förbättrad och förstärkt utbildning, så hugger han riktigt rejält i sten.

 

Ty inte är slopad förmögenhets- och manipulerad fastighetsskatt någon väg till ökad jämlikhet. Och inte bidrar nedrustningen av vuxenutbildningen till ett rättvisare Sverige.

Nej, moderaternas försök att ikläda sig rollen som arbetarparti och folkhemsbärare är BLUFFEN SOM SPRACK.

 

Och i stället för att lyssna på moderata ulvar i genomskinliga fårakläder, så är jag övertygad om att vi har mer att lära av verkligheten ute i folkhemmet, på fabriksgolven och i vården för att ta några exempel. Och här har fackföreningspressen mer att lära oss än debattartiklar signerade moderater.

 

 

Ett aktuellt och pedagogiskt lysande exempel är senaste numret av ”Dagens arbete”, organ för IF-Metall. I ett mycket upplysande reportage berättas om hur regeringspolitiken slår särskilt hårt mot kvinnorna. Jeanette Borgstein och Petra Zetterström är två kvinnor som får betala priset för denna politik. De får bara deltidsjobb och tjänar 6 500 kronor i månaden efter skatt. Dessutom kan arbetsgivaren, med de nya regler regeringen infört, ha dem visstidsanställda i 24 månader.

 

Som sagt ge er ut i den svenska vardagen och verkligheten. De studierna ger betydligt mer än ängsligt bligande på debattartiklar signerade moderater och andra företrädare för en uppenbarligen mycket skärrad b-allians.Sett (eller hört) detta Bengt:

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=1812153

Skall det ses som en konsekvens av borgerlighetens (och miljöpartiets) besparingar inom Region Skåne? Sjukt är det!


Bengt Silfverstrand: Hej Martin.

Hörde det på ekot, men tackar för att du uppmärksammade det. Skrev just ut artikeln och ska eventuellt skriva något på temat. Håkan Ph:s artikel i dagens HD är också bra.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM