TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Personerna – Benjamin ”Beauty” Cocktailparty- personvalskonsult, djupdykare och kändisnavelskådare
Number One – skatteavvecklare, klättrare, vårlöksodlare, besserwisser (enligt egen utsago) och uppsägare.
Jonte Maräng – avpolitiserare och Timbrofavorit
Jonas Stolle von Hoppsan – skolbarns- och kulturkommersialiserare
Janus Ansikte – globalpolitiker, investerare i personliga varumärken och TOMTE.
Ivan den förskräcklige – tror på politiken
Rambo Rimfrost – mer eller mindre läraktig elev.

Beauty: Välkomna till Personvalsskolans julfest. Här firar vi traditionsenligt julafton en dag i förväg. Och idag väntar många överraskningar. Om en stund får vi besök av TOMTEN. Gissa vem det kan vara? Nja, det låter vi alla bloggläsare vara med och tävla om.

Rambo: Och utöver julklappsutdelningen har vi två ytterligare inslag på programmet.

1. En exklusiv intervju med den nyvalde ledamoten i Statens Kulturråd Jonas Stolle von Hoppsan.
2. En intervju med Number One, med anledning av hans uppsägning från politiken.

Ivan: Ja, det har fallit på min lott att intervjua allas vår vän Jonas Stolle von Hoppsan med anledning av hans nya uppdrag. Stolle hur kom det sig att du fick detta fina uppdrag?
Stolle: Jo, jag blev uppringd av självaste kulturministern Lena Liljeroth-Adelsohn. Hon och maken Uffe tyckte att vänstervridningen på deras tidigare liv- och husorgan Svenska Dagbladet måste få motvikter. Och vem var då bättre skickad än den samlade politiska vänsterns värste fiende och belackare. Jonas Stolle von Hoppsan.

 

Ivan: Så ditt uppdrag är att i första hand vrida kulturutvecklingen åt höger?
Stolle: Just precis. Det är exakt vad det handlar om. Regeringen har ju hittills varit för fega och alltför mycket anpassat sig åt sossehållet. Men nu ska det bli andra bullar av baket i Bankeryd.
Ivan: Och hur ska det gå till?
Stolle: Jo, jag har fått totalt fria händer av vår mesige ordförande landshövdingen Mats Svegfors. Och mitt redan spikade program ser ut så här i korta drag: 1. Alla offentliga kulturinstitutioner ska privatiseras. Jag börjar med teatrarna. Persbrandt har redan utsetts till chef för Dramaten. Han har de rätta egotrippade och själviska dragen för en sådan uppgift. 2. All kulturell verksamhet ska avgiftsbeläggas och avgifter/biljettpriser chockhöjas. Redan från den 1 april blir kommer det att kosta skjortan att låna en bok på biblioteken. Hela reformen ”Kultur åt kapitalet” ska vara genomförd till årsskiftet 2009/2010 för att kunna bli ett av alliansens huvudnummer i valrörelsen.
Ivan: Men, tror du inte att detta kan bli tuvan som definitivt stjälper det redan vacklande allianslasset?
Stolle: Jo, men vad f-n gör det. Då är ju redan hela kulturlivet prisgivet och konkurrensutsatt, så de tillträdande sossarna har inte en chans i världen att återförstatliga. De får stå där med sin tvättade hals…

Rambo: Ack, ack, ja, men mitt i all bedrövelsen låter det ju betryggande att inte ens du tror på en borgerlig valseger.
Beauty: Från hopp till nya uppdrag till avhopp från de gamla. Hur kommer det sig egentligen att du avsäger dig dina politiska uppdrag, No.1? Du som siktade högt och för inte så länge sedan var invecklad i en frejdig kamp om en plats på riksdagslistan. Du lär i sammanhanget ha sagt att ENDAST DET BÄSTA ÄR GOTT NOG ÅT TARZAN I T! – ett uttryck som ju har blivit klassist i trakterna kring Uppsala högar.

No. 1 – Jo, det är ju förvisso sant. Men otack för att inte säga otäck är ju världens lön. Och får man inte uppskattning efter förtjänst, så får det vara så. Nu ska jag ge mig ut på den öppna marknaden och pracka på folk försäkringar.
Beuaty: Synd på en så rar ärta men någon koppling till politiken kommer du väl ändå att ha. Du som haft synpunkter på det mesta i politiken och dessutom känt var de politiska vindarna blåser.
No. 1 – Ja, bloggandet lämnar jag förstås inte helt. Men nu känner jag mig fri. Nu ska partiet få veta att det lever.
Ivan: Lever? Jassåminsann, för inte så länge sedan sa du ju att det var dött. Hur ska du egentligen ha det?
No. 1 - Ja, riktigt så uttryckte jag mig väl inte. Men vad som behövs är en rejäl omläggning av kursen. Vi måste satsa mer på de välståndsbildande krafterna. Den fria marknaden måste få större spelutrymme även i vårt parti.

Rambo: En sak kan vi dock glädja dig med No. 1. Strax innan du anlände beslutade vi övriga i fullständig enighet att utnämnda dig till hedersledamot i Personvalsskolan. Du är med andra ord även framöver hjärtligt välkommen till våra sammanträden.
No. 1 – Tackar mjukast, det hade jag verkligen inte räknat med……
Beuaty: Men titta, här har vi ju självaste tomten – Ser ut som ett Janus Ansikte… Och nu kan klapparna börja delas ut. Vad har du i säcken?

 

Janus Ansikte: Vi börjar väl med Jonte Maräng. Var så god Jonte – du får Timbros samlade skrifter i halvfranskt band. Stolle får Milton Friedmans samlade verk i faksimil. Och till dig No. 1 vill tomten gärna förära ”Oss sårade oskulder emellan.” Ivan får ”Ormens väg på hälleberget.” Till Rambo ger jag Naomi Kleins ”Chockdoktrinen” och Beauty slutligen kan glädja dig åt klassikern ”Jorden runt på 80 dagar.”

I solidaritetens namn får vi sist och slutligen inte glömma bort våra hårt prövade systrar och bröder i alliansregeringen. Har hittat några lämpliga klappar även till dem.
För att Fredrik Reinfeldt ska kunna övertrumfa Görans dans med kossan ”Doris” så översänder vi till honom ”Dansa med vargar”. Realisationsminister Odell föräras storverket ”Politik är att sälja.”

 

Beauty: Då får vi tacka tomten för hans sedvanliga givmildhet och frågar nu läse/bloggkretsen vilken politiker som döljer sig bakom masken? Och innan vi avslutar med att unisont förena oss i en ”Dans kring Guldkalven”, så kan jag avslöja att hela b-alliansregeringen av självaste KONUNGEN inbjudits till Drottningholms slott för att som en pendang till TV-programmet ”Sjtärnorna på slottet”, iscensätta ”Dom borde varit stjärnor i Rosenbad.”

 

GOD JUL o. ett riktigt GOTT NYTT ÅR – önskar alla vi på PERSONVALSSKOLAN.Jag tror att jag kan tala för rätt många, då jag ber att få tillsända Personvalsskolan och dess rektor/ägare en God Jul och ett Gott Nytt År!

Vi hoppas att även kvinnliga ledamöter tar plats i skolan fr o m nästa år. Ty det verkar som ävenfolk i kjoltyg behöver lära sig ett och annat.


Bengt Silfverstrand: Jag ber att få återgälda jul- och nyårshälsningen och meddelar härmed att kvinnor i högsta grad är välkomna till Personvalsskolan. Det är bara att anmäla sig.
Fröjdefull Jul önskas alla i personvalsskolan, läsare samt dess upphovsman.

Hörde ett rykte i korridorerna på s-info att personvalsskolan skulle börsintroduceras i början av 2008.. vidare att att ett investmentbolag bildat av namnkunniga riksdags och EU-parlamentariker samt personer med kopplingar till försäkringsbranschen, skulle ha lagt ett bud.... Någonting för ekonomijournalisterna att koka soppa på i flera dagar bland deras andra "ickenyheter" på nyåret..

Mvh

Lennart ;)
Bengt Silfverstrand: Ja, jag har också hört ryktena, men glädjande nog tycks en motståndsrörelse vara på väg att växa. Stöd "Nätverket för Gemensam Välfärd."
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM