TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Frågan ställdes någon gång i mitten av 80-talet i en artikel i Expressen, signerad författaren och dramatikern Lars Forssell. Sedan Adelsohn under stora åthävor inför offentligheten avsagt sig prenumerationen på tidigare liv- och husorganet Svenska Dagbladet kan den ställas på nytt.

Ty förre m-ledarens motivering för att mana till bojkott av SvD är i sanning kostlig. Tidningen är för vänstervriden på nyhetsplats och kritisk mot regeringen även på ledarplats.
Adelsohn går så långt att han menar att tidningen bär huvudansvaret för att det går dåligt för b-alliansen.

”Ulf Adelsohn är en spontan man. Säkert lider han av regeringens dåliga opinionssiffror. Tog han sin roll som rådgivare på allvar skulle han ägna sig mer åt regeringens dåliga handlag med den praktiska politiken än mediernas spegling av detta dåliga handlag”, skriver borgerliga Helsingborgs Dagblad. En nog så träffande iattagelse."Är Ulf Adelsohn dum i kolan? "
Nej, det tror jag inte. däremot är han väldigt spontan, vilket ibland kan vara en nackdel (vet av egern erfarenhet).


Bengt Silfverstrand: Det tror förstås inte jag heller. Men Lars Forssells formulering var ändå lite festlig. Och att Adelsohns koppling mellan Svenska Dagbladets skriverier och alliansens kräftgång i opinionen var ett klavertramp råder det väl ingen tvekan om.
Det är bara ytterligare ett tecken på att de borgerliga är amatörer (eller knattelag, som Stig-Björn L uttryckte det) i sitt sätt att tänka.

Den som sitter vid regeringsmakten granskas och nagelfars och det är ingen ja-och-amen någonstans. Det tycker dom är helt okej när det är S som regerar men när det är dom så ska det plötsligt vara annorlunda.

Hursomhelst så var det ett riktigt surgubbeutspel.


Bengt Silfverstrand: Instämmer. När s sitter vid rodret så sparas det sannerligen inte på krutet, men för borgerligheten gäller enligt vissa andra och mildare regler. Hur som helst så har Adelsohn brustet i omdöme när han målar ut Svenskan som någon sorts vänsterelement.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM