TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Ulf Wetterberg har på regeringens uppdrag lagt fram ett nytt förslag till skatteutjämning. Förslaget innebär i korthet att storstadskommunerna och flera av dess kranskommuner får betala mer till systemet medan glesbygdskommunerna får mer pengar.

 

Regeringsutredaren har bl a tittat på hur kostnaderna beräknas för barnomsorg, skola och äldreomsorg.
Syftet med kostnadsutjämningssystemet är att jämna ut de strukturella ekonomiska förutsättningarna för kommuner och landsting så att de kan ge en mer likvärdig service till sina invånare.

Utan att i detalj ha studerat det nya skatteutjämningsförslaget, så kan man av de uppgifter som redovisats konstatera att det åtminstone bär vissa spår av ”Robin-Hood.profil.”

Och inte oväntat har företrädare för de rika kommunerna, Danderyd, Vellinge (i Skåne) med flera gått i taket. Kommunalrådet Ljungman i Vellinge, kommunen som gjort sig mest känd för att vägra ta sitt solidariska ansvar för flyktingmottagningen, och hittills inte tagit emot en enda flykting, gråter krokodiltårar och försöker inbilla menigheten att det nya förslaget är djupt orättvist mot en stackars kommun, som redan bidrar med så mycket till skatteutjämningssystemet. Om jag samtidigt avslöjar att moderaterna har egen majoritet i Vellinge kommun, så förstår ni vad det är för slags människor det är synd om….. Mycket vill ha mer…..

Samtidigt som det nya och uppenbarligen åtminstone något rättvisare skatteutjämningsförslaget redovisas, skriver kommunalråden i Södertälje, Malmö och Göteborg ett debattinlägg i Aftonbladet där de påtalar vikten av att staten nu ser till att man lättar på den orättvist stora börda för flyktingpolitiken som hittills vilat på dessa (mfl) kommuner och låter de som hittills smitit undan sitt ansvar nu också äntligen får vara med att betala och lära sig stava till ordet SOLIDARITET.

Låt med andra ord syndarna betala både för ett rättvisare skatteutjämningssystem och för en flyktingmottagning som alla nu måste ta sitt ansvar för.
Sen kan man förstås undra om rikemansregeringen verkligen vågar lägga fram förslaget. Den som lever får se!Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM