TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Enligt Eva Hedesand Lundqvist – www.s-info.se/eva - har någon i radion sagt att det inte lönar sig att motionera i riksdagen. Eftersom Eva är en trovärdig källa så är det säkert sant. Men inte desto mindre är det rent skitprat. Därom kan jag ge besked. För jag var med – närmare bestämt under tiden 1976-2002. Under större delen av den här tiden väckte jag varje år 25-40 motioner.

 

Själva författandet av motionerna var nästan helt koncentrerat till riksdagens s k allmänna motionstid, d v s under några veckor. Och när det gäller uppslagen, så behövde jag egentligen aldrig anstränga mig. De kom i rikt flöde i allehanda ämnen från väljarna – i första hand naturligtvis från socialdemokratiska väljare, men faktiskt också från borgerliga sympatisörer, som av någon anledning kände större förtroende för att vända sig till en socialdemokratisk riksdagsledamot, som de visste skulle allvarligt pröva substansen i förslaget än till någon borgerlig företrädare, som inte sällan alltid fann något den obotfärdiges sista förhinder för att avvisa förslaget (ren bekvämlighet den vanligaste orsaken.) Förslagen samlades i en ”idélåda”, för att plockas fram och analyseras när allmänna motionstiden närmade sig.

Självfallet hade jag hela tiden också en hel del egna förslag som formulerades till riksdagsmotioner, men det som ändå kanske är mest intressant i sammanhanget är den stora uppslutningen från allmänhetens/väljarnas sida.

Tid efter annan hörde jag under min riksdagstid också dvärgalåtar på temat att det inte är mödan värt att motionera. Samtidigt fanns det kamrater som varje år frågade om jag inte hade någon bra motion de kunde få vara med på och skriva under. Generös som jag är till naturen nekade jag sällan någon den glädjen och krävde aldrig någon motprestation. Detta av det mycket enkla skälet att jag visste att vederbörande aldrig skulle kunna erbjuda en sådan.

Den obotfärdiges förhinder, bristande fantasi och dålig väljarkontakt är nog när allt kommer omkring de yttersta anledningarna till att en del av folket valda företrädare inte tycker att det är någon idé att väcka motioner i riksdagen.
Och kära riksdagsledamöter, lyssna inte på de falska lockropen. Er bästa tid är nu. Det är allmän motionstid i riksdagen. Ut och motionera – i skog och mark och i riksdagen……..Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM