TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


-Sådant läder ska sådan smörja ha. Ingen tycks spara på krutet. Den ena salvan efter den andra avlossas mot den borgerliga alliansens politik under det år den nu suttit vid makten. En normalt vankelmodig sosse kommenterar DN:s betygsättning av b-ministrarna. En annan talar om ”Politisk bluff” och en tredje om att klasskillnaderna ökat markant, vilket är en alldeles riktig beskrivning

Och det är ju trevligt. Särskilt trevligt förstås eftersom kritikerkören nu tycks vara i det närmaste helt samstämd. Borta är talet om det konfliktfyllda s-partiet, behovet av att göra rent hus med den gamla s-politiken, det trista och tröstlösa gnället på vår partisekreterare Marita Ulvskog, annat frasfyllt förnyelsesnack att förglömma.

En alldeles klar gemensam nämnare framskymtar i recensionerna av det första året med b-alliansen vid rodret. Kritiken mot de ökade klyftorna i det svenska samhället. Som en logisk följd av detta nyktra konstaterande borde vi väl då i konsekvensens namn få se flera skarpa förslag på hur jämlikheten på nytt ska sättas högst på dagordningen i socialdemokratisk politik. Och slippa det uppgivna talet om att vi alls inte kan återställa.

 

Självfallet kan vi inte återställa allt som borgarna river ner. Men vi borde under alla förhållanden kunna ta ett samlat grepp på skattepolitiken som ett fortfarande viktigt fördelningspolitiskt instrument.
Eller hur?Som vanligt bra formulerat och riktigt analyserat!
En mig närstående person frågade i dag: Vem talar om pensionärerna? Skall vi bara vara med och betala lättnaderna för de redan välbeställda? Vi får inte ett öre, utan bara mer och högre utgifter."
Jag är ju tvungen att hålla med, men kan också tillägga att det även gäller sjuka och arbetslösa.
Där har vårt parti en mycket angelägen och viktig uppgift. För utanförskapet, som vår regering kallar det, blir inte mindre för att det blir dyrare.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM